Felix Brabander

HSP expert, coach en auteur

Waarom ben jij hier ?

Jij bent hier omdat jouw leven minder lekker gaat, de dingen kosten meer energie dan voorheen. Of omdat je ronduit vast loopt. Wat voorheen nog werkte, is nu niet meer effectief.
Dat kan gaan over werk, inkomsten, jouw eigen business, relatie, zingeving, passie, of over vragen als: wat heb ik te bieden, waar gaat mijn leven over, wat wil ik nu eigenlijk, hoe krijg ik mezelf terug, hoe word ik de beste versie van mezelf en hoe pak ik dat aan?

Je herkent je geheel of ten dele in wat er over hoogsensitiviteit en HSP (hoog sensitieve personen) wordt beschreven.
Gebeurtenissen, emoties (ook die van anderen) en prikkels in het algemeen komen veel dieper bij je binnen dan bij de meeste mensen. Het gevoel van ‘anders zijn’ en anders naar de wereld kijken overheerst.

Voor de ene HSP is dat problematischer dan voor de ander.

En hoewel je af en toe bij je gevoel kan komen, zit je meestal snel in je ratio. En in het ergste geval zit je qua gevoel op slot.

Je hoofd maakt niet zelden overuren en is daarom aardig vol.

Maar .. de echte oplossing vinden is en blijft een puzzelstuk.

Er moet iets veranderen anders wordt het steeds minder leuk en zelfs ongezond. Als je al langer dan vandaag met stress rondloopt dan ga je dat fysiek ook steeds meer voelen, afhankelijk van waar je zwakke plekken zitten en hoeveel je lichaam kan hebben.

Het kan zelfs zo zijn dat het lijkt alsof alles in je leven tegelijk op losse schroeven komt te staan.

Je droomt van meer ruimte in je lijf, meer rust in je hele systeem, meer tijd voor jezelf / voor creativiteit, meer helderheid, meer richting.

En er achter komen wat de belangrijkste reden is dat je ergens in blijft hangen en wat maakt dat bepaalde valkuilen steeds terugkomen.

Je hebt òf net ontdekt dat je hoogsensitief bent òf je weet het al langer maar het wordt nu pas duidelijk dat je er wat mee ‘moet’. Je voelt eigenlijk wel dat het tijd is om deze eigenschap bewuster een meer geïntegreerde plek te geven. Wees daarover niet verbaasd.

Als je HSP bent, dan kan je het namelijk niet eindeloos laten slingeren. Dat leidt namelijk tot slecht voor jezelf zorgen, steeds meer energie verliezen en steeds meer spanning in je systeem.

Hoe los je dit op?

Belangrijk allereerst is het besef dat je niet alleen dingen in je leven hebt meegekregen waar je van hebt geleerd en waar je wat aan hebt. Vaker overheerst het gevoel dat je niet bent gezien in wie je bent, waardoor je niet hebt kunnen groeien op jouw eigen manier. Pas later ontdek je dat je zaken hebt meegekregen die niet van jou zijn, maar die je bij gebrek aan beter hebt overgenomen. Sowieso leidt jouw hoogsensitiviteit er toe dat je veel tijd besteed aan uitpluizen wat van jou is en wat niet van jou, waar je wat mee wil of moet en wat je links kan laten liggen.

In de sessie beginnen we met twee aandachtspunten:

 1. Waar sta jij nu/waar kom je vandaan? Waar zit de frictie en waar zit de energie?
 2. Waar wil je heen/wie wil je zijn? Hoe ziet de beste versie van jezelf er uit en hoe kom je daar?

Ik help jou om daar helderheid over te krijgen. Niet alleen rationeel, maar voelbaar in je systeem. Dit puur door middel van een coachende aanpak, waarbij ik wel van verschillende invalshoeken en technieken gebruik maak.  Het blijft echter coaching, met heel veel diepte dat wel. Ik doe dus geen lichaamswerk. Ondanks dat, ontstaat er bij iedereen veel meer ruimte in het lichaam. Dat ga je ervaren, zo sterk zelfs dat anderen het aan je kunnen zien. Er gaat een rem van je gevoel af.

Hoogsensitiviteit biedt heel veel mogelijkheden, op voorwaarde dat je er goed mee omgaat. Daar geef ik je alle handvatten voor. En we gaan ook de diepte in om te zien welke factoren uit heden of verleden nog leiden tot sabotage van zowel de handvatten als de nieuwe mogelijkheden.

Het streven is dat je na de One Session Coaching veel meer op de glijbaan van het echte leven zit. Het resultaat is echter ook afhankelijk van jouw eigen inzet en overgave aan het proces.

Omdat het mede afhankelijk is van jouw eigen inzet, je vertrouwen in het proces en de bereidheid om je aan dat proces over te geven. Bij sommigen gaat de deur naar wie je echt bent wagenwijd open, bij anderen staat deze na de sessie op een kier. Jij krijgt echter altijd wat je nodig hebt om nieuwe stappen te gaan zetten. Jij krijgt wat jouw systeem aan kan.

Als je vanuit een helicopterview naar jezelf kijkt dan wordt het makkelijker om te begrijpen dat het contact met je gevoel een essentieel gegeven is voor alle aspecten in je leven, juist als je HSP bent.

Ik heb One Session Coaching ontwikkeld om in een keer naar de kern, de essentie te kunnen en dat op een geleidelijke manier.

Daarnaast is er na de One Session Coaching een vervolg van drie sessies van 1-1,5 uur, eenmaal per twee maanden.
Dat geeft de rust en het vertrouwen dat je niet zal terugvallen en dat je in een doorgaande ontwikkeling blijft.

Mocht blijken dat een VIP sessie van een hele dag een te zware belasting voor je is dan kan deze worden gesplitst in twee halve dagen met maximaal een week ertussen.
Na OSC ontvang je de geluidsopname van de sessie en binnen een week een aangepast plan voor nog meer steun en consistentie in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Kies je inderdaad voor de One Session Coaching met de drie korte vervolgsessies (1-1,5 uur) dan krijg je daarbij een half jaar gratis toegang tot de HSP-Academy met vijf krachtige online trainingen over: Visie & Essentie, Eigenheid & Herkenning, Lifestyle en Keuzes, Energie & Plezier, De Stem van het Kind, èn een lezing op video van 1,5 uur getiteld ‘Hoogsensitiviteit – Fantasie of werkelijkheid?’
Zie voor het totaalbeeld www.onesessioncoaching.nl/osc-plus

Praktische informatie: We werken nooit langer dan twee uur achter elkaar. Doorgaans begin ik de One Session Coaching om 11.00 uur. Dan is er rond 13.00 uur een lunchpauze van een uur en ook daarna hebben we iedere twee uur een korte pauze waarin gelegenheid is om even een frisse neus op te doen en naar buiten te gaan.  Mijn praktijk is vlak naast een park.

Welke mensen komen er in mijn praktijk?
De leeftijd van de meeste van mijn cliënten is tussen de 30 en 65 jaar.
Opleidingsniveau is gevarieerd, van middelbaar tot hoog opgeleid.

Wie ben ik, wat is mijn achtergrond?

Ik heb mijn hele jeugd en nog jaren daarna geworsteld met mijn hoogsensitiviteit. Alles, maar dan ook echt alles, kwam enorm bij mij binnen. Ik werd compleet overspoeld.
Er was destijds nog weinig kennis van en begrip voor het hoogsensitieve fenomeen. Lange tijd begreep ik niets van mijzelf.

Grenzen durven aangeven en mijn eigenheid op de eerste plaats zetten is een lang leerproces geweest. Ik heb veel uitgezocht.

Ik ben er echter altijd van overtuigd geweest dat hoe zwaar de uitdaging ook is, het leven geeft je (meestal) ook de kracht om die uitdaging aan te gaan.
En die uitdagingen hebben mij geholpen om te ontdekken hoe creatief ik ben, juist als het ingewikkeld wordt.
Ik ben een typisch voorbeeld van een combinatie van leren door te doen en tijd nemen voor reflectie om zo een steeds dieper bewustzijn te ontwikkelen. Inmiddels pluk ik daar dankbaar de vruchten van.

Wil je meer informatie, welk resultaat jij met One Session Coaching in jouw leven kan bereiken en eventueel direct een sessie/traject inplannen?
Vul het contactformulier in en ik bel je op een door jou aangegeven moment.

Ga naar: https://onesessioncoaching.nl/contact

Doorbraak in 1 dag

Vastlopen
Ik krijg in mijn praktijk veel hoogsensitieve cliënten die vastgelopen zijn of het gevoel hebben op een kruispunt van wegen te staan. In dat geval is het belangrijk dat ik je niet alleen help om beter om te gaan met je hoogsensitiviteit, maar ook om samen met jou te kijken naar eventueel oude patronen die steeds weer de kop opsteken. Wellicht ken je jezelf al vrij goed, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat je een blinde vlek hebt of bepaalde dingen over het hoofd ziet.

In 1 dag er de vinger achter krijgen
Het resultaat van mijn aanpak is dat je niet meer steeds in oude dingen terecht komt. Eindelijk echt vooruitgang boeken. Van vastlopen naar weer genieten van wie je echt bent als HSP.

Mijn cliënten voelen zich erg aangesproken door het concept van ‘alles in een keer op tafel’.
Je wilt geen eindeloze sessies meer. In plaats daarvan een krachtige aanpak van een dag.
Op verzoek kan deze dag worden opgesplitst in twee halve dagen, kort achter elkaar.
Zo kan je altijd een fundamentele stap maken en er echt de vinger achter krijgen, op privé vlak en/of zakelijk. Zelfs als je al jaren aan het zoeken bent.

Hoogsensitiviteit en opvoeding
Belangrijk is wel dat je accepteert dat we niet puur en alleen kijken naar de invloed van jouw hoogsensitiviteit op jouw leven en functioneren, maar ook naar de invloed van je opvoeding.
Een One Session Coaching (OSC) met Felix Brabander, gespecialiseerd in hoogsensitiviteit en zelf ook hoogsensitief, biedt daarvoor de rust, aandacht, focus en het vertrouwen.
Cliënten zeggen: ‘Felix, je bent de eerste die mij echt begrijpt.’

Ik beloof en garandeer jou dat er een deur open zal gaan die voorheen dicht bleef. En ik vertaal alles naar concrete stappen en handvatten. Dat is One Session Coaching.

Herkenning
Ben je erachter dat je eigenlijk erg gevoelig bent?
Word je makkelijk overspoeld of overprikkeld door alles om je heen?
Heb je ontdekt hoe moeilijk het is om bij je eigen gevoel te blijven?
Herken je het dat je erg in je hoofd kan zitten en maar blijven malen over van alles?

De kans is dan groot dat je een eigenschap hebt die men hoogsensitief noemt.
Herken je dat?

Heb jij jarenlang rond gelopen met het gevoel dat je anders was dan anderen?
Dat er weinig tot geen mensen zijn die jou echt begrijpen?
En dat je erg bezig kan zijn met anderen, met wat zij denken en willen?
Dat wat jij wilt daardoor makkelijk op de achtergrond kan raken?

Ervaar je vaak een wisselend gevoel van eigenwaarde?
Merk je dat je jouw eigen grenzen niet altijd goed in de gaten houdt?
Dat je in het ergste geval makkelijk jezelf kan wegcijferen of op de tweede plaats kan zetten?

Je zal niet de eerste HSP zijn die letterlijk moe wordt van zichzelf.

Wil je nieuw gedrag aanleren?
Weer makkelijk bij je eigen gevoel komen.
Moeiteloos eigen keuzes kunnen maken zonder steeds met anderen rekening te houden.
Weer goed in je vel zitten als HSP.

Mijn uitnodiging:
Word weer een mens die niet bang is om geraakt te worden door het leven.
Voel weer het enthousiasme voor datgene wat werkelijk bij je past.
Trek jezelf niet langer eindeloos in twijfel.
En krijg jouw richting helder.

Door mijn eigen sensitiviteit kan ik de garantie geven dat ik op tafel krijg waar voor jou de sleutel zit.

Een One Session Coaching is een sessie van gemiddeld 7 uur. Deze kan opgesplitst worden indien gewenst. Geen enkel probleem. We maken er dan twee halve dagen van waar een paar dagen of maximaal een week tussen zit.

Als je echte duidelijkheid wilt, met concrete stappen en handvatten,
Als je hoogsensitiviteit wilt leren kennen als je broekzak
en los wilt komen van oude conditioneringen (opvoeding en dergelijke) kies dan voor One Session Coaching.

Ik heb zelf jarenlang geworsteld met deze eigenschap.
Toch heb ik door ‘trial en error’ mijn weg gevonden en ontdekt welke bijzondere mogelijkheden deze hoogsensitieve eigenschap te bieden heeft als je eenmaal geleerd hebt om er goed mee om te gaan.

Bekijk eerst nog even het totale concept van de One Session Coaching Plus met een video en toelichting en neem daarna desgewenst contact met mij op.

Bel mij vervolgens op 06-55 38 42 00 of vul het contactformulier in.
Ik heet je van harte welkom.

Hartelijke groet,
Felix Brabander

“Felix bracht mij weer bij mijn gevoel. Daarna kwam alles in een stroomversnelling”

“Felix heeft mij als nooit te voren begrepen”

“Ik heb nu veel meer energie en richting. De dingen zijn echt op z’n plek gevallen”

Spiegel voor jouw hoogsensitiviteit

Kan dat wel, in een sessie zoveel duidelijkheid creëren en energie vrijmaken?

Mijn antwoord: “Datgene waar mensen mee worstelen lijkt vaak veel ineens. Echter, uiteindelijk is alles terug te brengen tot 1 ding. Je kan het een soort angel noemen, waardoor dingen steeds terug komen.
Haal je die angel weg dan kan alles weer gaan stromen.

Jouw actuele uitdaging

 • Jezelf een nieuwe plek geven
 • Terugkerende gevoelens doorbreken
 • Het lek in je energie aanpakken
 • De vinger leggen op … jij vraagt, ik draai.

Een fundamentele oplossing

 • In een dag alles op tafel
 • Garantie: De onderste steen naar boven
 • Het fundamentele knelpunt benoemen
 • Praktische vertaling naar handvatten

Maatwerk met een garantie

 • Een echte VIP-sessie, een op een
 • Alle aandacht voor jou en je situatie
 • Geen methodiek maar creatieve principes
 • Totale afstemming in alle aspecten

De zoektocht mag eindigen

Je wilt een fundamentele stap maken en er echt de vinger achter krijgen, wat het ook moge zijn.
Een One Session Coaching (OSC) biedt daarvoor de rust, aandacht, focus en het vertrouwen.
Je gaat hier weg met het gevoel als nooit te voren begrepen te zijn.
Op voorwaarde dat ook jij je kan overgeven aan het proces en jouw deel van het werk doet, zal er een deur open gaan die voorheen dicht bleef.
Dat is de kracht van een One Session Coaching.

Hoe het werkt

One Session Coaching® bestaat uit een powersessie van gemiddeld 6 tot 8 uur, de vertaling naar een concreet plan, een digitale geluidsopname van de sessie en handvatten voor jouw zelfevaluatie 6-8 weken na de One Session Coaching®. Aan het eind van de sessie krijg je al meteen materiaal mee waar je direct mee aan de slag kan. Extra ondersteuning d.m.v. drie korte vervolgsessies is inbegrepen.
De totale aanpak inclusief toelichtende video en een beschrijving van het proces getiteld ‘Van verlangen naar impact’ vind je hier: www.onesessioncoaching.nl/osc-plus

Ervaringen van cliënten

 • Felix bracht mij weer bij mijn gevoel. Daarna kwam alles in een stroomversnelling. Toen wist ik: toeval bestaat niet. Ik dacht altijd dat synchroniciteit een grap was, maar het bestaat echt.
 • Ik vond dat ik goed bezig was, maar er zat veel meer in mij dat er tot aan de One Session Coaching maar niet uitkwam. Ik heb nu veel meer energie en richting. De dingen zijn echt op z’n plek gevallen.

Contact opnemen

Wil je gebeld worden voor een gratis telefonische kennismaking?

Wil je direct een afspraak maken voor een gratis live kennismakingssessie van ongeveer een half uur in mijn praktijk in Bussum?

Over Felix Brabander

One Session Coaching is sinds 2003 door mij ontwikkeld. Sindsdien heb ik ruim 3000 cliënten mogen helpen met deze One Session Coaching aanpak. Hiermee help ik vooral hoogsensitieve (èn soms niet-hoogsensitieve mensen overigens) om een omslag te maken in hun leven. Je komt door de diepgang die ik weet te creëren echt in veel beter vaarwater met jezelf. Ik zie door mijn eigen gevoeligheid heel snel wat er bij mensen en in situaties speelt. Het is erg prettig dat ik door deze eigenschap en ruim vijfendertig jaar ervaring in coaching een bijna garantie kan geven: een echte verandering in jouw leven, een doorbraak in 1 dag. Waarom een bijna garantie? De voorwaarde is namelijk dat je na de One Session Coaching ook zelf aan de slag gaat, vertrouwen hebt in het proces en je aan dat proces kan overgeven.
Hoe kan dit? Het oplossen van een oud patroon of het doorbreken van een patstelling in een keuze zit niet in de complexiteit van tien of twintig dingen, zeg ik altijd. Meestal gaat het om een soort ‘angel’ die jou bewust of onbewust in de greep houdt. Of een blinde vlek. Of een visie waar ‘geen muziek in zit’. Ik ben er heel goed in om die samen met jou op te sporen en zelfs voelbaar te maken. Voelbaar, omdat ik mensen op een positieve manier diep kan raken met wat ik terug spiegel. Herkenning heet dat. Door hoe ik dingen breng komt het echt binnen en weet je niet alleen, maar voel je ook echt dat het klopt.

Een One Session Coaching, daar kan je zonder enige voorbereiding in duiken.

Wil je je echter eerst nog wat meer oriënteren en inlezen, koop dan hier mijn HSP-boek Follow your senses – Alles wat jou nooit verteld is over hoogsensitiviteit. Makkelijk leesbaar, gewone spreektaal, geen moeilijke termen. Een echte spiegel, soms wel confronterend, maar altijd prettig verduidelijkend. Je zal ervaren dat ik het met hart en ziel heb geschreven. Klik hier voor het boek met toelichting, testimonials en gratis preview.

Of boek een sessie !