Home » FAQ

Veelgestelde vragen

One Session Coaching is in 2003 opgericht. Ik heb de eer en het genoegen gehad om ruim 2000 mensen te ondersteunen (waarvan 1700 hoogsensitief) bij vraagstukken zowel in de privé-sfeer als werkgerelateerd, van zingeving en persoonlijke ontwikkeling in de breedste zin van het woord tot en met begeleiding van ondernemers in het vormgeven aan een nieuwe persoonlijke en zakelijke strategie.

One Session Coaching start bij totale afstemming op jou. De benadering is dan ook uitermate intuïtief en tegelijkertijd glashelder onderbouwd. Het is een totaalaanpak die verder gaat dan je ratio. Met praten alléén kom je er niet. Die ervaring zul je inmiddels wel hebben. Jouw coach onderscheidt feilloos innerlijke processen, geeft hier betekenis aan en werkt volgens bepaalde principes (onder meer creatieve stilte en synchroniciteit) waarmee je creativiteit en intuïtie naar een hoger niveau tilt.

One Session Coaching gaat de diepte in, voor sommigen betekent dat: naar datgene waarvoor je werkelijk ten diepste bedoeld bent. Voor anderen: naar de kern van je context op dit moment of je werkelijke drijfveren. Het grijpt niet alleen aan op het mentale, maar ook op een diepere laag, de gevoelslaag. Het vereist van mij als coach de nodige levenservaring èn een bepaalde innerlijke attitude om deze vorm van coaching toe te kunnen passen. Deze kennis heb ik in de loop der jaren, mede dankzij mijn hoogsensitiviteit, via het leven zelf verworven.

Je hoeft je niet speciaal voor te bereiden. De enige voorbereiding die je nodig hebt is om tijdens deze dag de hectiek zoveel mogelijk te vermijden en de tijd aan jezelf te hebben. Hierdoor kan de sessie ook echt bij je landen. Gewoon erin springen is het beste.

De intake gebeurt telefonisch en is doorgaans relatief kort. De functie van de intake is naast kennismaking en oriëntatie, om je te helpen met de juiste intentie te beginnen aan de sessie en om natuurlijk al je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Een gratis kennismakingssessie van een half uur behoort tot de mogelijkheden, indien gewenst. Deze is zonder enige verplichting.

Scepsis kan een sessie ruïneren. Het is belangrijk dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen scepsis. De ervaringen waardoor je sceptisch bent geworden hebben ook altijd met jezelf te maken. Hoe groter je neiging tot een rationele kijk op dingen, hoe sceptischer je zult zijn.

De enige manier om je scepsis los te laten is om uit je hoofd te gaan. Het punt is nu dat dit niet makkelijk is en dat er soms een hele sessie voor nodig is om weer in contact te komen met het gevoel. Maar dat is dan ook een van de grote cadeaus die je krijgt wanneer je One Session Coaching doet.

One Session Coaching is onder meer gebaseerd op energetische resonantie, oftewel een bepaalde vorm van hoogsensitiviteit. Ik zie ALLE verborgen agenda’s. Ook als ik NIET weet WAT er dwars zit, dan nog WEET ik DAT er iets dwarszit. Linksom of rechtsom, ik vind altijd het deurtje naar binnen.

Is energetische resonantie wetenschappelijk bewezen? Ja en nee!. En daarom ben je wellicht sceptisch. Er is echter meer tussen hemel en aarde. Als je daar niet in gelooft, dan moet je vooral geen One Session Coaching doen. Het is een aanpak die net zo nuchter is als aards spiritueel, net zoals wij een linker- en een rechterhersenhelft hebben. Holistisch dus. Eigenlijk is scepsis gewoon een vorm van controle. Die kun je maar beter loslaten. Daar kan ik je bij helpen !

Je gaat altijd naar huis met meer ruimte in je systeem. Ook als het spannend is voel je toch ook opluchting. Als het nodig is maken we speciale afspraken om eventuele onzekerheden weg te nemen. Er is altijd de mogelijkheid om de juiste extra ondersteuning te krijgen waardoor je op het goede spoor blijft. Natuurlijk blijf je zelf verantwoordelijk voor je eigen keuzes, maar je krijgt erg veel in handen om heel concreet en gericht mee aan de slag te gaan. En ja, inderdaad, One Session Coaching verandert je leven voorgoed, in positieve zin. Je gaat weg met een nieuw gevoel, een planmatige aanpak met concrete stappen en handvatten totaal afgestemd op jou. De sessie wordt digitaal voor je opgenomen.

Neen, One Session Coaching heeft daar niets mee van doen. Coach Felix Brabander maakt wel vanzelfsprekend gebruik van zijn aangeboren eigenschap (hoogsensitiviteit) om zich extreem in te leven in de ander. Deze eigenschap maakt dat hij overal doorheen prikt, alle verborgen agenda’s ziet en zaken op tafel krijgt die elders niet eens aan de orde zouden zijn gekomen. Als je echte helderheid wenst bij een coach die je niet voor de gek kan houden (als je dat al zou willen), dan is dat wat je ook inderdaad krijgt.

De sessies vinden plaats op de locatie Dorotheagaarde 56, 1403 JW Bussum. De sessies worden gehouden maandag tot en met vrijdag. Er vindt 1 sessie per dag plaats, aanvang meestal om 11.00 uur. In overleg een uur eerder of later.

One Session Coaching duurt tussen de zes à acht uur.

De filosofie hierachter is: vooropgesteld dat de energie er is: ik ga net zo lang door totdat echt alles op tafel ligt om de vertaling te kunnen maken naar de praktijk. Mijn commitment is dan ook meer dan 100%.

Tijdens de sessie houden we altijd pauzes. Ook werkt het mee dat de praktijk zich midden in een zeer groene omgeving bevindt. Zelfs een wandeling in het nabije bos behoort tot de mogelijkheden. Verder wordt er ook rekening gehouden met de inwendige mens zodat je niets tekort komt. En .. in de praktijk vliegt de tijd voorbij.

One Session Coaching is er voor bedoeld om je in één keer in contact te brengen met je kern, c.q. met de kern van jezelf en uw context.
One Session Coaching maakt daarbij de vertaalslag om direct concreet met inzichten èn praktische handvatten aan de slag te gaan.
De sessie resulteert in een planmatige aanpak met concrete stappen.

Na de sessie adviseer ik om bij voorkeur binnen zes tot acht weken een korte evaluatie voor jezelf te schrijven van een of twee A4-tjes.
Ik geef je hier de nodige tips voor.
Aan de hand van jouw evaluatie kijken we samen hoe je bent gevaren en wat er sinds de sessie in gang is gezet. Dat is doorgaans vrij veel. Het is belangrijk om al die nieuwe input te kanaliseren. Via deze evaluatie per e-mail kun je aangeven of je naar je eigen gevoel behoefte hebt aan meer begeleiding. Het doel daarvan is: totale integratie en verankering.

De sessie wordt digitaal voor je opgenomen (alleen audio). De glasheldere geluidskwaliteit vergemakkelijkt het terugluisteren, waardoor je na de sessie de mogelijkheid hebt om de feedback nog eens extra sterk in je eigen omgeving op je te laten inwerken. Dit heeft een cruciaal effect op de integratie van het nieuwe.

Vervolgsessies zijn mogelijk indien je dat op prijs stelt, c.q. nodig vindt. Deze zijn minimaal 1 uur, maximaal 2 uur.

Een One Session Coaching bestaat uit:
Een sessie van meestal een hele dag, ongeacht het aantal uren.
Een geluidsopname van de gehele sessie.
Een vertaling van alles wat op tafel komt naar een plan met concrete stappen en handvatten.
Een evaluatie met feedback per email na 6 tot 8 weken, indien gewenst.

Verdere toelichting op de tarieven uitsluitend telefonisch: 035 – 73 70 369
In een korte telefonische kennismaking komt aan de orde wat jouw situatie is, wat je nodig hebt op een dieper niveau en of je ervan overtuigd bent dat je dat ook van mij gaat krijgen. Bel en spreek wat in of stuur mij een bericht via het contactformulier.

Staat je vraag er niet bij, of wil je meer weten? Stel hier je vraag.


Share