Home » Thema’s » Toekomst

Toekomst

Eén fascinerende uitspraak wil ik je niet onthouden:

“Het enige wat er zit tussen jou en de toekomst dat is jezelf”

Valkuilen op jouw weg

Ieder mens heeft zo zijn of haar eigen valkuilen. Je kan last hebben van zo’n ongeduld en gedrevenheid dat je nauwelijks toekomt aan voelen wat nu echt belangrijk voor je is. Je kan zo’n gevoelige natuur hebben dat iedere stress je onmiddellijk in verwarring brengt. Je kan zoveel kracht en macht ontlenen aan je vermogen om zaken te overzien en structuur aan te brengen, dat je alles dichtspijkert met jouw denkpatronen en modellen en er geen ruimte meer is voor iets nieuws. Je kan zoveel behoefte hebben aan houvast en misschien zo goed weten welke schakels ontbreken om aan de slag te gaan, dat je grote moeite hebt om echt in beweging te komen. Wat zijn jouw valkuilen?
Iedere valkuil verbergt ook altijd een talent. Het is bijna een open deur. In de praktijk echter blijken wij mensen zo geconditioneerd door de verborgen motivaties, die ons steeds weer naar die valkuil leiden, dat het lijkt alsof je er gewoon niet aan kan ontsnappen.

In de kern van jezelf leeft niets anders dan overtuiging

In ieder van ons zit een kern die vastbesloten is om te leven. De keuze tussen leven en overleven is niet altijd een echte keuze. Vaak overkomen bepaalde dingen je en pas achteraf merk je waar die keuze op is gebaseerd. Wat zou het prettig zijn wanneer je al in een vroeg stadium erachter te komen op basis waarvan je kiest.

Oneindig veel mogelijkheden

Onze samenleving is er een van oneindig veel mogelijkheden en net zoveel keuzes. De media laten ons weten dat alles mogelijk is, als we het maar willen. Mijn stelling is: willen is niet genoeg. Je kan met wilskracht een heleboel bereiken, maar het heeft een keerzijde. Deze is dat je uiteindelijk erg veel energie kwijt bent om alles in de lucht te houden. Je kan gaan lijden aan controle-zucht. Als dat lang genoeg duurt raak je vanzelf de inspiratie kwijt.

Wat is nu de sleutel voor jouw toekomst?

Mijn antwoord: zorg dat je helder krijgt waar je nu werkelijk naar verlangt. En nog belangrijker: zorg dat je jezelf weer in staat stelt om te verlangen. En ook hier geldt: het enige dat er zit tussen jou en je verlangen, dat is jezelf.

Realisatiekracht, en jouw beeld van je toekomst

Heb je eenmaal een beeld van je toekomst, dan wil je dingen voor elkaar krijgen. Men denkt wel eens dat er bergen werk verzet moet worden en dat je vooral moet blijven volhouden om ergens te komen. Maar .. is dat wel echt zo?
Realisatiekracht is doen, zeker, maar niet alleen maar .. doen. Het is zelfs zo dat je niet eens zo héél extreem veel hoeft te doen, op voorwaarde dat je heel dicht bij jezelf blijft. Moeiteloosheid ontstaat wanneer je ‘samenvalt’ met de diepere intentie die in jou zit. Bij de meeste mensen zit deze intentie vol met ‘ruis’, factoren die niets met jezelf te maken hebben. Voordat je echter bij die diepere intentie komt, kan het zijn dat je eerst flinke schoonmaak moet houden. Een voorbeeld van wat je moet opruimen zijn al die dingen die jou meer energie kosten dan ze je opleveren, of relaties waar je meer geeft dan dat je ontvangt.
Als je meer moeiteloosheid wilt en sneller in de flow wilt komen, ben je verplicht aan jezelf om alle energievreters uit je leven te gooien.
Hoe doe je dat? Het gaat soms vanzelf wanneer alles in jou voelt dat je wilt beginnen met een schone lei. Maar als je moeite hebt met afscheid nemen van al die dingen die toch aanvoelen als bekend en vertrouwd, ja, dan kan je die grote schoonmaak als heel moeilijk ervaren.

One Session Coaching

One Session Coaching werkt als een spiegel die jou helpt om te zien wie je werkelijk bent, waar jij behoefte aan hebt. Dit is een spannend proces, soms ‘eng’, maar leidt altijd tot een gevoel van opluchting. Je kan eindelijk jezelf zijn. Als je dan na die fundamentele keuze voor jezelf later terugkijkt op wat je hebt gedaan, dan kan je vol wijsheid en voldoening zeggen: je moet soms eerst zijn wie je niet bent voordat je (eindelijk) kan zijn wie je bent. En dan kom je ook direct in contact met je grootste talenten.

Meer weten over wat One Session Coaching voor jou kan betekenen?

Neem contact op via het contactformulier
Of bel vrijblijvend: 035 – 73 70 369 of 06 – 55 38 42 00.

Share