Home » Thema’s » Werk, loopbaan, roeping, passie

Werk, loopbaan, roeping, passie

Wij zijn er “op afgestudeerd” om vooral maar niet aan onszelf toe te komen, om vooral maar niet te weten wie we werkelijk zijn.

De onderhuidse onrust die veel mensen voelen wanneer ze druk-druk-druk zijn, leidt in een gunstig geval tot het besef dat er meer moet zijn in het leven dan druk-druk-druk. We hebben dan globaal twee opties: de eerste is er altijd eentje van meer van hetzelfde. We gaan dan leuke dingen plannen in onze al overvolle agenda (quality-time) en kunnen nu zeggen dat we druk druk druk zijn, maar ook met hele leuke dingen en dingen waarvoor we passie voelen.

De andere optie is dat we beseffen dat meer van hetzelfde niets oplost en dat we echt pas aan onszelf toekomen wanneer we ruimte maken voor onszelf en de rust opzoeken.

Aan deze druk ontsnappen betekent meestal dat het noodzakelijk is om een bepaalde bescheidenheid te laten vallen en om voor honderd procent uitdrukking te gaan geven aan datgene wat werkelijk van onszelf is. Dit heeft alles te maken met synchroniciteit, omdat de dingen niet op hun plaats vallen zolang je niet voor honderd procent uitdrukking geeft aan datgene wat werkelijk van jezelf is. En in dat proces van opnieuw naar buiten treden kunnen we tot de verbazingwekkende ontdekking komen dat we die dingen die we dachten naar buiten te willen brengen, niet meer over onze tong krijgen, omdat we ineens beginnen te VOELEN dat ze niet van onszelf zijn. Het goede nieuws is echter dat dit dan ook precies het moment is waarop we onze grenzen gaan verleggen.

Er zijn veel dingen die ons mensen in de weg kunnen zitten om ons een idee te vormen over wie we in werkelijkheid zijn. We zitten vooral onszelf in de weg door druk te zijn met een hoofd vol ruis en gedachten.

Achterhalen waar de angel zit die echte ontwikkeling tegenhoudt, ontdekken waar je werkelijk warm voor loopt en waar je passie ligt, dat is de essentie van One Session Coaching op dit terrein.

Meer weten over wat One Session Coaching voor jou kan betekenen?

Neem contact op via het contactformulier
Of bel vrijblijvend: 035 – 73 70 369 of 06 – 55 38 42 00.

Share