Home » Thema’s » Ondernemerschap en relatie/gezin

Ondernemerschap en relatie/gezin

Mensen die het ondernemerschap hebben omarmd, sterker nog, bij wie ondernemen in het bloed zit, hebben een aparte uitstraling. Meestal een mooie combinatie van innerlijke rust en visionaire gedrevenheid. Het vraagt evenzo een unieke combinatie van eigenschappen om naast een ondernemer te kunnen staan. Als levenspartner. Dat is waar het hier over gaat.

Een ondernemer gaat zijn eigen weg. Welke positie wil je dat je partner inneemt?

Welke positie neem je als partner in?

Leidend, adviserend, volgend, reflecterend, ondersteunend?

Ondernemerschap

Een relatie, een gezin dat gebaseerd is op succesvol ondernemerschap kent een sterke mate van autonomie. Er heerst doorgaans een cultuur waarin je alles zelf oplost. Er is niet alleen een sterke draagkracht, maar ook een grote veerkracht.

Nadeel van deze krachtkant kan zijn dat je wereld kleiner wordt. Als je zo autonoom bent en zo uitgesproken de positie hebt dat je alles zelf kan bepalen, waar komt dan nog de vernieuwing vandaan?

Ook al heb je de halve wereld rondgereisd, waar het spreekwoord geldt ‘zoveel culturen zoveel wijsheden, dan nog is het de vraag of het leidt tot de vernieuwing die je zoekt.

Hoezeer je ook in de flow zit, als alles vanzelf gaat, ligt het gemak van de herhaling vroeg of laat op de loer.

Relatie en ondernemerschap

In een relatie waar ondernemerschap een rol speelt, is er een sterkere noodzaak om je te bezinnen op je positie als man en als vrouw. Dat geldt voor de ondernemer èn voor zijn partner. In de loop der jaren kunnen de eisen die je aan elkaar stelt zijn verschoven. Kunnen verwachtingen zijn gewijzigd. Waar heb je elkaar ooit voor uitgekozen en staat dat nog steeds bovenaan?

Mochten deze en/of vergelijkbare thema’s je bezighouden, laat je dan vooral leiden door nieuwsgierigheid. Neem contact op voor een eerste telefonische kennismaking. Geheel vrijblijvend, dat spreekt voor zich.

En als dat bevalt, wellicht ook voor een fundamenteel, reflecterend gesprek. Even weer herijken, ontdekken waar de energie zit of waar die mist, toetsen of verlangens en realiteiten nog met elkaar kloppen.

Meer weten over wat One Session Coaching voor jou kan betekenen bij ondernemerschap en relaties?

Neem contact op via het contactformulier
Of bel vrijblijvend: 035 – 73 70 369 of 06 – 55 38 42 00.

Share