Home » Thema’s » Relatie en communicatie

Relatie en communicatie

Het is algemeen bekend dat veel (echt)paren, stellen, onvoldoende met elkaar communiceren. Veel ‘relatietherapie’ gaat dan ook over het verbeteren van de communicatie. Een goede zaak.

Echter, met communicatie alleen kom je er niet. Een relatie is een verbintenis tussen twee mensen die allebei in ontwikkeling zijn. Een mens is altijd in ontwikkeling, zo is mijn visie. Ook als iemand ogenschijnlijk stilstaat, dan heeft dat slechts als functie om daarna op verfrissende wijze verder te kunnen gaan met de eigen persoonlijke groei.

Wat vragen we van onze partner?

Voorwaarde is wel dat je bewust aandacht besteedt aan wat je uit het leven wilt halen en ook wat dat dan betekent voor wat je van je partner vraagt.
Wat de meeste mensen van hun partner vragen heeft weinig te maken met hun ontwikkeling, maar meer met hun stilstaan. Dit is misschien een heftige conclusie, maar o zo waar.

Fundament van je relatie

En daar zit dan meteen een belangrijk deel van de oplossing. De kwaliteit van je eigen ontwikkeling is namelijk bepalend voor de kwaliteit van je relatie.
Als dit fundament goed zit dan kun je daarop het huis van de communicatie bouwen.
Men zegt wel eens dat communiceren vooral luisteren is. En ik ben het daar helemaal mee eens. Goed kunnen luisteren is echter een Kunst. Zolang er nog teveel ruis zit in je eigen systeem, kom je aan echt luisteren niet toe. Los je de ruis op, dan opent er zich een nieuwe wereld voor je, juist in de relatie.

Meer weten over wat One Session Coaching voor jou kan betekenen bij relatie en communicatie?

Neem contact op via het contactformulier
Of bel vrijblijvend: 035 – 73 70 369 of 06 – 55 38 42 00.

Share