Home » Anderen over OSC

Anderen over OSC

Nancy: ‘Een echte doorbraak in een dag’

De OneSessionCoaching door Felix heeft mij enorm geholpen in het bewust worden van mijn achtergrond, mijn “bedrading” als hoogsensitief persoon en de gevolgen daarvan voor mijn functioneren en de problemen …

Lees meer >

Lisette: ‘De kern van mijn levenslange probleem opgehelderd’

De One Session Coaching bij Felix heeft mij gebracht waar ik naar op zoek was: De kern van mijn levenslange probleem ophelderen. Dit probleem was dat ik me gevangen voelde in mezelf. Mijn echte kern kon ik niet vinden, waarom voelde ik me niet vrij?
Lees meer >

Maaike: ‘Ik wil voor geen geld van de wereld terug naar hoe het was’

Het is ondertussen een dik half jaar geleden dat ik mijn intensieve dagvullende OneSession Coaching had met Felix. Ik had al enkele keren op het punt gestaan een recensie te schrijven, maar telkens dacht ik “als ik nog even wacht, dan ben ik nog een stap verder”. Die stappen zijn ondertussen talrijker, groter en geheel anders dan ik kon voorzien. Ik kan nu met zekerheid zeggen dat ik eindelijk de weg naar mijn echte zelf ben ingeslagen.
Lees meer >

Arvid: ‘Het was een zinvolle en intense rit’

Bijzondere dank voor vandaag. Ik kan nog niet bevatten wat er allemaal heeft mogen passeren, maar het was een zinvolle en intense rit. Ik zal je plan bestuderen en er flink mee aan de slag. Het was bijzonder om…
Lees meer >

Paul: ‘One Session Coaching – De ontbrekende schakel’

Toen ik bij Felix kwam had ik al vele (psycho)therapieën achter de rug. Dit om te kunnen ontdekken en worden wie ik eigenlijk ben en achter me te laten wie ik dacht te zijn.
Lees meer >

Lisette: “Effectieve coaching in één sessie, kan dat wel?”

Bij veel mensen zou ik daaraan getwijfeld hebben, bij Felix niet.
Felix heeft de gave om haarscherp, zorgvuldig en diepgaand in kaart te brengen welke aspecten van je leven aandacht nodig hebben.
Lees meer >

Lucca: “De spijker op de kop geslagen”

Na de site van Felix op internet te hebben gelezen, heb ik na enig wikken en wegen uiteindelijk een mailtje aan hem gestuurd waarna hij me belde. Felix wond er aan de telefoon geen doekjes om en is erg direct. Gevolg was dat ik flink over het telefoongesprek ben gaan nadenken. Ik kwam tot de conclusie dat hij de spijker op de kop had geslagen.
Lees meer >

Maike: “Ik besef nu hoe bijzonder deze sessie voor mij is”

ik wil nog even wat aan je kwijt. Ik wil uit de grond van mijn hart je bedanken! Donderdagavond zat ik erg vol met heel veel goede dingen. Kon het allemaal niet meer plaatsen.
Lees meer >

Saïda: “Een doorslaggevende betekenis in mijn keuze”

Beste Felix, Vorig jaar heb ik One Session Coaching bij u gehad. Ik wist niet welke richting ik uit moest in mijn leven. Ik zat heel erg te twijfelen tussen in NL blijven of naar buitenland gaan en eigen zaak starten.
Lees meer >

Bea: Hoogsensitiviteit en OSC: “Het beste wat mij in jaren is overkomen.”

Na een aantal keren de website te hebben bekeken, dan toch de stap gewaagd om de OSC te gaan doen. Ik herkende mijzelf in de verhalen over hoogsensitiviteit, en had weer eens last van impulsieve en explosieve reacties op anderen. Daar wilde ik wel eens vanaf.
Lees meer >

Sander: “Deze sessie heeft mijn leven veranderd”

Zaterdagmiddag… een 6 uur durende sessie met Felix… Helder, confronterend, diep… en zoooooo mooi. Allemaal understatements. Understatements omdat Felix zo precies de vinger op de zere, tere plekken en essenties weet te leggen en dan dit alles vanuit de diepste lagen duidelijk kan maken en hier vanuit diezelfde diepte exact de juiste ‘wegwijzers’ weet neer te zetten.
Lees meer >

Emelie: “Hoogsensitiviteit: Na jarenlang zoeken eindelijk thuiskomen”

Hallo Felix, Om te beginnen wil ik je bedanken voor de sessie van 17 april 2009. Ik ben zo blij dat ik naar mij zelf geluisterd heb en een sessie bij je heb gedaan. In eerste instantie was ik terughoudend maar toch ook rustig en gelaten. Na de sessie kon ik…
Lees meer >

Annemieke: “Het begin van een grote verandering in mijn leven”

Ik ben afgelopen 7 februari “2009 (inmiddels al) zie ik net in mijn agenda, bij je geweest voor een (one session coaching) sessie. Wil je graag laten weten dat het het begin is geweest van een grote verandering in mijn leven.
Lees meer >

Petra: “Aan de jarenlange zoektocht voor mijn chronische vermoeidheid is een eind gekomen”

Voor mijn werk, docent HBO, ben ik naar een lezing van Felix Brabander geweest. Hij vertelde die middag over hooggevoelige mensen. Wat de positieve eigenschappen zijn van hsp-ers maar ook wat valkuilen kunnen zijn.
Lees meer >

Paula: “Ik zing weer net zo puur als toen ik begon.”

Als klassiek zangeres bevond ik me op een kruispunt. Het lukte me op een gegeven moment niet meer om op een ontspannen manier met mijn beroep om te gaan. Ik voelde me erg onzeker. Felix heeft mij bevestigd in mijn kunnen en heeft mijn intuïtie doen herontdekken.
Lees meer >

Kees: “Felix heeft me een gezonde schop onder m’n kont gegeven.”

Ik wilde twee dingen anders: mijn eigen weg volgen en de hulpverlening loslaten. Ik had zoveel energie verloren aan onmogelijke gevechten met hulpverleners en coaches in sessies van drie kwartier, dat ik twijfelde of Felix mij wel zou kunnen helpen het tij te keren.
Lees meer >

Alice: “Eindelijk weet ik wie ik ben en wat ik wil.”

Door de loop der jaren wist ik inmiddels aardig wat ik niet woe. Maar wat dan wel? Alle ingeslagen wegen liepen op niets uit en de frustratie van het niet weten werd steeds heftiger. Felix gaf mij duidelijke feedback op alle emoties en de energieverschillen in uitsraling.
Lees meer >

Martine: “Ik neem nu zelf beslissingen en ben niet meer zo snel van slag.”

Ik wilde dingen anders in mijn leven. Zelf beslissingen nemen, niet zo snel van slag zijn door wat anderen mensen zeggen of doen. Maar mijn angst voor verandering was nog groter. Toen dit veranderde, heb ik een afspraak met One Session Coaching gemaakt.
Lees meer >

Simon: “Synchroniciteit was voor mij zo herkenbaar.”

Mede door mijn chronische ziekte (MS) ben ik doordrongen geraakt van de verbinding tussen lichaam en geest. Dat dit een naam had wist ik niet. Totdat ik over het voor mij zo herkenbare fenomeen ‘synchroniciteit’ begon te lezen. Via zijn website kwam ik bij Felix terecht.
Lees meer >

Hans: “Weer toekomstperspectief in persoonlijk en zakelijk opzicht.”

Ik voelde me nogal vastgelopen. Op mijn werk zat ik midden in een arbeidsconflict en ik had het idee dat ik geen richting en toekomstpersectief had. Bij toeval – maar wat is toeval als je synchroniciteit gelooft! – kwam ik bij Felix terecht.
Lees meer >

Nicole: “Eindelijk iemand die hooggevoelige mensen kan coachen.”

Keer op keer veranderde ik van baan, omdat ik steeds maar niet vond wat ik zocht. Na verschillende testen ontdekte ik dat ik hooggevoelig ben. Ik zie dingen die anderen vaak niet zien en voel de pijn van anderen. Felix is gespecialiseerd in het coachen van hooggevoelige personen.
Lees meer >

Nanda: “Ik kan nu beter boos worden en uiting geven aan mijn gevoelens”

Felix gaf in heldere woorden aan wie ik ben, mijn kracht, maar ook aan de blokkades die verhinderen dat ik in mijn kracht blijf. Hij liet me mijn kracht én blokkades daadwerkeijk voelen. Wat hem bijzonder maakt is dat hij helderheid en gevoeligheid weet te combineren.
Lees meer >


Nancy: “Een echte doorbraak in een dag”

De OneSessionCoaching door Felix heeft mij enorm geholpen in het bewust worden van mijn achtergrond, mijn “bedrading” als hoogsensitief persoon en de gevolgen daarvan voor mijn functioneren en de problemen waaraan ik wilde werken .
Er waren vele gedenkwaardige momenten op deze intensieve dag. Een van de mooiste momenten vond ik, toen Felix vroeg of ik creatief ben. Ik vertelde dat ik een tijd geleden veel schilderde, met olieverf op doek. Of ik ook wat kon laten zien, vroeg Felix. Dat kon ik, op mijn telefoon had ik foto’s staan. Ik zal de reactie van Felix nooit vergeten. Hij gaf mij op een prachtige manier een flinke duw in de rug en mijn creativiteit heeft sindsdien een flinke boost gekregen waardoor ik mij veel prettiger voel en steeds beter kleur kan en wil bekennen over het hooggevoelig zijn. De creativiteit en het belang daarvan was ik namelijk helemaal uit het oog verloren door de problemen die ik voelde en door Felix heb ik mijn creativiteit herontdekt. Ik voelde mij gekend tijdens de coaching, mede door de confronterende spiegel die hij mij op deze dag heeft voorgehouden. Niet alleen maakte Felix mij bewust van veel zaken en lichtte deze toe, ook het concrete plan van aanpak met vele handvatten, dat ik ontving na afloop en de geluidsopname van de coachingsdag, zijn erg behulpzaam gebleken.

De combinatie van Felix’ deskundigheid, warmte en authentieke aandacht kwamen voor mij op het goede moment en ja in 1 dag kan er een doorbraak worden bereikt. Dat is wat Felix kan, en ik voelde mij welkom en uitgenodigd om mij open te stellen, ook op terreinen waar ik van tevoren niet van had gedacht dat ze naar voren zouden komen. Felix was prettig scherp en daardoor kwam er een hele mooie samenwerking tussen ons op gang, die sindsdien niet meer gestopt is. Hoewel ik Felix maar 1 keer heb gezien, heeft hij een dermate impact gehad dat hij op een prettige manier nog steeds opduikt in mijn hoofd en hart waardoor ik echt een stuk verder ben gekomen en kom, op mijn pad als HSP. Van het gevoel last te hebben van mijn hooggevoeligheid ga ik steeds meer naar acceptatie ervan en soms zelfs al genieten. Een heel verschil met hoe ik binnenstapte in de praktijk van Felix.

Felix, hartelijk bedankt, alle goeds gewenst en tot ziens. Hartelijke groeten, Nancy

Naar boven ^


Lisette: ‘De kern van mijn levenslange probleem opgehelderd’

De One Session Coaching bij Felix heeft mij gebracht waar ik naar op zoek was: De kern van mijn levenslange probleem ophelderen. Dit probleem was dat ik me gevangen voelde in mezelf. Mijn echte kern kon ik niet vinden, waarom voelde ik me niet vrij? Waarom steeds terugkerende depressies en waarom wist ik dat het anders kon, terwijl ik toch niet zelf bij die kern kon komen? Felix wist al snel te komen tot deze kern en wel ergens waar ik hem zelf totaal niet zou hebben gezocht. Ik had al veel nagedacht en beredeneerd, maar bij deze uitkomst was ik nooit uitgekomen. Met inzichten en uitleg van Felix werd voor mij duidelijk wat deze angel in mijn leven allemaal aangericht had en ik begreep waarom ik gehandeld had zoals ik dat altijd gedaan had…  Hier kon ik mee verder! Ik kreeg een helder stappenplan waar ik ook thuis mee verder kon. Niets ontgaat Felix en ook tussen de regels had hij me ‘door’. Ik las het verslag dat erg doeltreffend was, mijn gedachten en redeneringen, met daarin mijn mogelijke valkuilen die ik later nog m.b.v. feedback van Felix heb doorgelicht. Hij had me feilloos door. Nog iedere dag ben ik dankbaar dat ik de eendaagse coaching heb gedaan! Ik heb een belangrijke, zo niet DE belangrijkste stap gezet en ik zou dit nooit zo bewust hebben gedaan als ik deze dag niet had gevolgd. Felix, veel dank voor deze bijzondere zet in de goede richting!

Mvg Lisette

Naar boven ^


Maaike: ‘Ik wil voor geen geld van de wereld terug naar hoe het was’

Het is ondertussen een dik half jaar geleden dat ik mijn intensieve dagvullende OneSession Coaching had met Felix. Ik had al enkele keren op het punt gestaan een recensie te schrijven, maar telkens dacht ik “als ik nog even wacht, dan ben ik nog een stap verder”. Die stappen zijn ondertussen talrijker, groter en geheel anders dan ik kon voorzien. Ik kan nu met zekerheid zeggen dat ik eindelijk de weg naar mijn echte zelf ben ingeslagen i.p.v. uit overlevingsdrang en gewoonte steeds verder de andere kant uit te gaan. Die andere weg maakte me meer en meer moe, voelde doods, verstikkend en zonder perspectief. Ik zat zo opgesloten in mijn kleine wereldje waar ik de o zo overweldigende buitenwereld meer en meer op afstand hield. Het boek ‘Follow your senses’ van Felix dat ik 3 jaar geleden had gekocht en minstens dubbel zoveel keer had herlezen was al een grote hulp in de goede richting. Na mijn burn-out had ik zelf ook al van alles geprobeerd en ook al kon ik terug een schijnbaar normaal leven opbouwen, ik had nooit het gevoel dat ik echt uit de modder kwam. Het leek wel of ik mijzelf telkens weer heel subtiel aan het saboteren was.

Ik bleef verder ploeteren tot ik bijna letterlijk gecrashed ben op het werk. Zo kon het echt niet langer. Toen dacht ik terug aan Felix en heb ik gelijk een afspraak gemaakt. Voor mij was het heel waardevol dat hij rechtuit en eerlijk tegen me was. Ik wou de waarheid weten, gelijk hoe die eruit zag. Die kreeg ik ook en snel. Na nog geen half uur had hij de essentie al blootgelegd. Maar waar ik hem nog het meeste dankbaar voor ben, is het feit dat hij heel uitdrukkelijk zei dat ik mijn talenten had. Omdat ik wist dat hij volstrekt eerlijk en rechtuit is, was dit één van de weinige keren dat ik dit van iemand kon aannemen. In een zee van negativiteit en verwarring was dit een reddingsboei. Dit heeft mij enorm geholpen bij het bewust kiezen van mijn totaal nieuwe richting die ik nu ben ingeslagen.

Zo ben ik gestopt met mijn werk en heb ik een manier gevonden om mijzelf ruimschoots de tijd te geven om terug bij mijzelf en op krachten te komen en uiteindelijk toe te werken naar mijn nieuwe ‘job’. Het lijkt misschien alsof het van daar af alleen maar bergop is gegaan. En in zekere zin was dit wel zo, want ik was een deur door die ik niet meer kon sluiten, maar aan de andere kant lag wel de harde zelfconfrontatie en de echte terugkeer naar mijn gevoel. Als ik op het kleine stukje dat ik nu heb afgelegd terugkijk, kon ik toen onmogelijk weten wat dit inhield, want dat was al zoveel jaren compleet ondergesneeuwd. Het ‘ontkrampen’ is enorm pijnlijk maar tegelijkertijd heel bevrijdend. Het is trouwens ongelofelijk hoeveel hulp ik langs alle kanten heb ontvangen en dit altijd op de best mogelijke momenten. Ik zie ook constant bevestigd wat Felix me zei. Er gaat zelden een dag voorbij dat ik mij daar niet van bewust ben. Dit alles geeft mij het duidelijke signaal dat ik de goede richting ben ingegaan. Ook al heb ik nog een hele weg af te leggen en is het nieuwe werk nog niet voor morgen, ik wil voor geen geld van de wereld nog terug naar hoe het was.
Felix, ontzettend bedankt!!!

Maaike

Naar boven ^


Arvid: ‘Het was een zinvolle en intense rit’

Beste Felix,

Bijzondere dank voor vandaag. Ik kan nog niet bevatten wat er allemaal heeft mogen passeren, maar het was een zinvolle en intense rit.

Ik zal je plan bestuderen en er flink mee aan de slag. Het was bijzonder om te ervaren dat je elk woord waar maakt dat vooraf is beloofd (en meer!).

Fijn om te weten dat er ook mensen op de wereld zijn die met zoveel doortastendheid een speciale rol kunnen vervullen.

Dank,

Arvid

Naar boven ^


Paul: ‘One Session Coaching – De ontbrekende schakel’

Toen ik bij Felix kwam had ik al vele (psycho)therapieën achter de rug. Dit om te kunnen ontdekken en worden wie ik eigenlijk ben en achter me te laten wie ik dacht te zijn.
Al enkele jaren was ik bekend met het begrip hooggevoeligheid. Ik herkende mezelf daar wel in, alleen het lukte me niet om innerlijke rust te ervaren en me te handhaven in deze wereld. Als ik over hooggevoeligheid begon, leek het of de therapeuten een andere taal spraken dan ik. Met het verstand begreep ik alles wel, maar ik kon het niet omzetten naar de praktijk. Er ontbrak ‘iets’. Het leek alsof ik steeds net niet bij mijn wezenlijke kern kon komen.

Na lang wikken en wegen heb ik een One Session Coaching bij Felix gedaan. Met een hoofd vol kennis over hooggevoeligheid, spiritualiteit en psychotherapie ging ik er heen. Ik dacht ‘alles’ al te weten.
Deze sessie heeft mijn leven veranderd. Het leidde er bij mij toe dat alle puzzelstukjes die ik bij me droeg samen één grote, overzichtelijke, puzzel werden. Een puzzel waar nog enkele stukjes aan ontbraken. Een puzzel waar aan ik kon gaan ‘werken’. Alles viel voor mij nu op z’n plaats. Het werd me duidelijk waar ik telkens weer vastliep en waarom. Hiermee kon ik aan de slag.

Felix weet heel goed waar hij mee bezig is in zijn werk als coach. Dat werd mij duidelijk tijdens het terugluisteren van de geluidsopname die van de sessie gemaakt wordt. Een hooggevoelig persoon heeft namelijk veel tijd nodig om informatie te verwerken. En dat geldt zeker voor mij. Tijdens de sessie snapte ik alles wel. Het kwam alleen nog niet echt binnen. Tijdens het terugluisteren daalde het pas echt bij mij in.
Het aanbieden van deze geluidsopname is dus heel waardevol en dat heeft Felix heel goed begrepen. Ook tijdens de sessie geeft Felix je de ruimte en de tijd om te verwerken wat er allemaal besproken wordt. En in mijn geval schuwt hij het niet om de kern vaak te herhalen, zodat duidelijk blijft waar het echt om gaat.

Na de sessie heb ik nog tijd nodig gehad om alles echt te begrijpen en een plek te geven in mijn leven. Juist dan is het fijn te weten dat Felix altijd op de achtergrond aanwezig is. Om je via e-mail te steunen waar nodig.
De communicatie met hem ervaar ik als zeer plezierig. Op reacties hoef ik niet lang te wachten. Zijn antwoorden zijn bondig en komen meteen ter zake, ‘versierd’ met de nodige humor. Hij weet mij te steunen, te motiveren en te enthousiasmeren om weer verder te gaan.

In een later stadium heb ik zijn boek ‘Follow your senses’, opnieuw gelezen. Nu werd het hele plaatje voor mij nog duidelijker. En dat niet alleen. Zijn verhaal over de paarden deed mij ontdekken dat ik een verborgen verlangen had om met paarden om te gaan. In de grote, sterke en gevoelige dieren herkende ik mezelf. Een spoedcursus paardrijden heb ik inmiddels achter de rug. Het paste helemaal bij mijn belevingswereld. Het heeft me veel moois gebracht en het heeft mijn leven in korte tijd in positieve zin veranderd.

Kortom, ik ben heel dankbaar dat Felix op mijn pad gekomen is.

Felix, bedankt voor je kennis, wijsheid en toewijding tijdens het coachen. Je bleek de ontbrekende schakel te zijn in mijn ‘therapeutisch’ traject.

Hartelijke groet,

Paul

Naar boven ^ 


Lisette: “Effectieve coaching in één sessie, kan dat wel?”

Bij veel mensen zou ik daaraan getwijfeld hebben,bij Felix niet.
Felix heeft de gave om haarscherp, zorgvuldig en diepgaand in kaart te brengen welke aspecten van je leven aandacht nodig hebben. Hij heeft me het vertrouwen en de hulpmiddelen gegeven om het diepe in te gaan met mezelf. Ik heb zo veel oude ballast kunnen loslaten en energie kunnen vrijmaken voor waar ik echt voor wil gaan. Dankzij Felix’ heldere feedback heb ik (weer) contact gekregen met mijn doel. Het praktische stappenplan wat ik heb meegekregen helpt me om dat stap voor stap te gaan leven. Nu na twee weken werkt de sessie nog steeds sterk in me door. Ik voel me blij, licht, energiek. Elke stap die ik zet geeft me vreugde. Ik heb m’n eigen lied gevonden.
Hartelijk dank, Felix, voor je unieke, integere manier van coachen.

Lisette

Naar boven ^


Lucca: “De spijker op de kop geslagen”

Na de site van Felix op internet te hebben gelezen, heb ik na enig wikken en wegen uiteindelijk een mailtje aan hem gestuurd waarna hij me belde. Felix wond er aan de telefoon geen doekjes om en is erg direct. Gevolg was dat ik flink over het telefoongesprek ben gaan nadenken. Ik kwam tot de conclusie dat hij de spijker op de kop had geslagen. Je zoekt iemand die je echt kan helpen, nou dan is het heel prettig om te weten dat je met Felix geen slijmjurk tegenover je krijgt, want die helpen je niet, maar wel iemand die het beste met jou voorheeft en er niet voor terugdeinst je een spiegel voor te houden. Daarnaast verstaat hij de kunst om het gesprek prettig te houden. Ik heb die dag hard moeten werken bij Felix maar dat gold zeker ook voor hem, ik heb namelijk in de loop van mijn leven een paar behoorlijke muren om me heen opgetrokken, die hij nu samen met mij moest neerhalen. Het is dan ook een lange zitting geworden met mooie en moeilijke momenten. Maar wel een met een goed resultaat en dat is in de maanden na de sessie alleen maar vooruit blijven gaan. De cd’s van het gesprek die ik na de sessie nog een paar keer beluisterd heb, hebben me geholpen om op de ingeslagen weg verder te blijven gaan. Felix nogmaals bedankt. Het is al eens eerder gezegd, maar ook ik had mezelf geen mooier cadeau kunnen geven.
Lucca.

Naar boven ^


Maike: “Ik besef nu hoe bijzonder deze sessie voor mij is”

Beste Felix,
Ik wil nog even wat aan je kwijt. Ik wil uit de grond van mijn hart je bedanken! Donderdagavond zat ik erg vol met heel veel goede dingen. Kon het allemaal niet meer plaatsen. Maar sinds gisteren en vandaag is het gaan zakken en dingen vallen op zijn plaats en weet nu ook hoe bijzonder de sessie voor mij is. Ga nu mijn eigen weg op zoals dat goed voor mij is. Ik ben heel dankbaar en super blij dat ik die sessie heb mogen doen. Bedankt!! Goed weekend.
Zonnige groet,
Maike

Naar boven ^


Saïda: “Een doorslaggevende betekenis in mijn keuze”

Beste Felix, Vorig jaar heb ik One Session Coaching bij u gehad. Ik wist niet welke richting ik uit moest in mijn leven. Ik zat heel erg te twijfelen tussen in NL blijven of naar buitenland gaan en eigen zaak starten. Ik ben u dankbaar dat u het heel helder voor me hebt gemaakt en een doorslaggevende betekenis heeft gespeeld in mijn keuze om naar het buitenland te gaan. Binnenkort (eind augustus) zal ik emigreren naar het middenoosten en daar starten met een nieuwe avontuur. Ik ben erg blij dat ik de stap naar uw sessie heb gezet en dankbaar voor wat u hebt betekent voor mij. Nogmaals heel erg bedankt.
Vriendelijke groet, Saïda

Naar boven ^


Bea: Hoogsensitiviteit en OSC: “Het beste wat mij in jaren is overkomen”

Na een aantal keren de website te hebben bekeken, dan toch de stap gewaagd om de OSC te gaan doen. Ik herkende mijzelf in de verhalen over hoogsensitiviteit, en had weer eens last van impulsieve en explosieve reacties op anderen. Daar wilde ik wel eens vanaf. Eigenlijk wilde ik ook een rustig mens worden, iemand die altijd rustig zou kunnen reageren op anderen. De OSC heeft mij duidelijk gemaakt dat ik bezig was met een vorm van zelfontkenning. Op dat moment vond ik dat helemaal niet leuk om te horen, en ik vond het eerst maar vreemd dat iemand daar niet aan mee wilde werken. De sessie was confronterend, maar gaf toch een zekere opluchting. Ik doe niet groots, ik ben groots. Mijn gevoel klopte. Dat was voor mij een eyeopener. Na de sessie ging ik dus maar eens kijken hoe anderen mij zagen. Niemand was verbaasd over mijn mededeling dat ik hoogsensitief ben en dus daarom vaak dingen anders beleef. En dat was juist iets wat ik altijd heb willen verbergen. Ik wilde zijn als anderen. Dat was dus niet gelukt…. En ik ervaar nu hoeveel verzet ik had tegen mijzelf en wat ik mijzelf opgelegde. Ik moest van mezelf zijn als anderen. Dat verzet is aan het afbrokkelen; hoe heftig kun je je verzetten tegen jezelf….
Het stappenplan wat ik meekreeg heeft voor mij veel gedaan. Ik begon met schilderen, ging alleen de natuur in, en kwam mezelf ook daar behoorlijk tegen. Op een positieve manier weliswaar. Ik had zelfs een ontmoeting met een reekalfje…dat was wel bijzonder ontroerend. Ik ben er nog niet, het gaat met stapjes vooruit, maar de OSC is het beste wat me in jaren in overkomen. Eindelijk iemand die niet meeging in mijn drama, maar vertelde hoe het werkelijk zat. Daar kan ik tenminste iets mee. Uit mijn hoofd, naar mijn gevoel…
Felix, bedankt.

Bea

Naar boven ^


Sander: “Deze sessie heeft mijn leven veranderd”

Zaterdagmiddag… een 6 uur durende sessie met Felix… Helder, confronterend, diep… en zoooooo mooi. Allemaal understatements. Understatements omdat Felix zo precies de vinger op de zere, tere plekken en essenties weet te leggen en dan dit alles vanuit de diepste lagen duidelijk kan maken en hier vanuit diezelfde diepte exact de juiste ‘wegwijzers’ weet neer te zetten. Met deze wegwijzers / actiepunten aan de slag gegaan en er is zoveel meer gebeurd dan ik ooit had durven denken…. deze sessie en de na- en uitwerking ervan is werkelijk mijn ‘zijn’ in gegaan en heeft mijn leven veranderd! Enkele ‘conclusie sleutelwoorden’: inzicht, bewustwording, balans, enorme innerlijke rust, diepere diepte, leven los zien van levenssituatie, mijn energie stroomt als nooit tevoren, het begin van een nieuw, mooier en completer leven! Dit is werkelijk ‘one session coaching’, Felix dank voor alles!

Naar boven ^


Emelie: “Hoogsensitiviteit: Na jarenlang zoeken eindelijk thuiskomen”

Hallo Felix, Om te beginnen wil ik je bedanken voor de sessie van 17 april jl.
Ik ben zo blij dat ik naar mij zelf geluisterd heb en een sessie bij je heb gedaan. In eerste instantie was ik terughoudend maar toch ook rustig en gelaten. Na de sessie kon ik je wel zoenen en knuffelen zo blij ben ik dat ik in een keer tot de kern ben gegaan en niet een aantal sessies daar voor nodig heb gehad. Het voelt goed om eindelijk iemand te ontmoeten die weet wat hooggevoeligheid eigenlijk is en daar ook mee om kan gaan en begrijpt wat ik voel en dat kan vertalen zonder emotioneel te worden. Ik heb heel veel van en over mijzelf geleerd. Het huiswerk waar ik heel erg tegenop heb gezien om dat ik iets moest is nu een leidraad in mijn dagelijks bestaan geworden. Ik haal er kracht en rust uit.

Mijn gevoel zegt me dat mijn trein in de goede richting rijdt en dit geeft rust, ik realiseer me wel dat ik moet oppassen voor mijn valkuilen, maar samen met mijn gevoel en overtuiging en de tijd voel ik dat ik steeds meer van mij zelf ga houden.
Ik wil je nogmaals heel hartelijk bedanken voor onze ontmoeting en de sessie. Het gevoel van jarenlang aan het zoeken zijn geweest en nu eindelijk thuiskomen bij mij zelf is voor mij van onschatbare waarde.
Ik ben mijn eigen ruimte aan het creeëren en aan het terugnemen.

Groetjes van Emelie

Naar boven ^


Annemieke: “Het begin van een grote verandering in mijn leven”

Beste Felix,

Ik ben afgelopen 7 februari 2009 (inmiddels al) zie ik net in mijn agenda, bij je geweest voor een (one session coaching) sessie.
Wil je graag laten weten dat het het begin is geweest van een grote verandering in mijn leven. De reis naar Bonaire, 3 weken alleen, was de beste beslissing ooit van m’n leven tot nu toe. Het was heftig, mooi, verdrietig, maar vooral ‘helend’.
Ik voel me zo gelukkig en blij met m’n leven en heb het gevoel dat ik in een stroom zit, die wat het ook brengt, de goede kant opgaat.

Dankjewel,

Vriendelijke groet,
Annemieke

Naar boven ^


Petra: “Aan de jarenlange zoektocht voor mijn chronische vermoeidheid is een eind gekomen”

Voor mijn werk, docent HBO, ben ik naar een lezing van Felix Brabander geweest. Hij vertelde die middag over hooggevoelige mensen. Wat de positieve eigenschappen zijn van hsp-ers maar ook wat valkuilen kunnen zijn. Dat mensen zo overprikkeld kunnen raken dat ze ziek worden. Ze hebben last van hypoglykemie, chronische vermoeidheid, allergieën, en in het ergste geval wordt de diagnose ME gesteld.
Oops! Dit was schrikken. Het verhaal wat Felix vertelde ging over mij! Ik was al jaren ziek. Alle symptomen die hij noemde waren bij mij van toepassing. Sinds de geboorte van mijn zoontje, nu 9 jaar geleden, was ik door de medische molen geweest, en had tal van alternatieve genezers bezocht vanwege mijn ernstige vermoeidheid. Ok, het ging inmiddels beter met me maar ik was er nog niet.
Ik besloot een afspraak te maken en ben inmiddels drie keer in vier maanden bij Felix geweest. Het was een verademing. Eindelijk iemand die me begreep hoe ik in elkaar stak. Hij bevestigde dat ik hooggevoelig ben, maakte “mijn probleem” zichtbaar en bood mij handvatten om ermee aan het werk te kunnen gaan. Ik probeerde al mijn hele leven zo te leven als andere mensen. Ik probeerde uit alle macht het tempo van de huidige jachtige maatschappij bij te houden. Maar tevergeefs. Ik raakte mezelf volledig kwijt en werd ziek.
Er is nu, in bijna twee jaar tijd, veel gebeurd en veranderd.
In mijn gezin moest een en ander gereorganiseerd worden, vriendschappen zijn versterkt of juist op een laag pitje komen te staan, ik heb mijn baan opgezegd en hoop nu van mijn passie, het schilderen, mijn werk te kunnen maken.
Maar het meest goede bericht is denk ik wel dat ik gezond ben verklaard. Aan de jarenlange zoektocht voor mijn chronische vermoeidheid is een eind gekomen en ik heb mijn energie terug. Evenals een gezond lichaam. Heel fijn!!
Dus Felix, heel hartelijk dank voor je coaching.
Ik had het zelf nooit bedacht.

Petra

Naar boven ^


Paula: “Ik zing weer net zo puur als toen ik begon.”

Als klassiek zangeres bevond ik me op een kruispunt. Hoewel dit beroep echt is, wat ik altijd heb willen doen, lukte het me op een gegeven moment maar niet om op een ontspannen manier met mijn beroep om te gaan. Ik voelde me erg onzeker.

Via internet kwam ik bij Felix terecht. Eerst voelde ik me behoorlijk opgelaten: moest ik aan deze voor mij vreemde man mijn leven voorleggen? Maar dit gevoel was snel over. Felix straalde een en al rust en kalmte uit. Hoe langer de sessie duurde, hoe groter mijn verlangen werd om tot de kern van mijn probleem te komen: wat veroorzaakte nou ècht die onzekerheid?

Ik ben opgegroeid in muzikaal gezin. Mijn moeder had een mooie zuivere stem en mijn vader had veel muzikale talenten. Muziek associeer ik daarom als vanzelfsprekend met mijn ouders. Enkele jaren geleden zijn mijn ouders plotseling overleden. De emoties die dat vanzelfsprekend met zich mee bracht, heb ik echter nooit toegelaten. Ik ben mijn verstand en gevoel apart gaan houden. Dit kwam ook tot uiting in de manier waarop ik zong: ik ben vooral met mijn verstand gaan zingen.

Toen ik dit eenmaal besefte, kon ik hier aan werken. Mijn stem heeft inmiddels veel meer body gekregen, ik zing weer met gevoel. Dat vind ik niet alleen zelf, ook mijn zanglerares beaamt dit. Ik zing weer helemaal, van mijn tenen tot mijn kruin. Ik ben als zangeres weer net zo puur als toen ik begon. Ik voel me zeker en durf mezelf weer te laten zien.

Felix heeft mij bevestigd in mijn eigen kunnen en heeft mij mijn intuïtie doen (her)ontdekken. Ik ben hem daar heel dankbaar voor!

Naar boven ^


Kees: “Felix heeft me een gezonde schop onder m’n kont gegeven.”

Voordat ik op de site van Felix belandde, kon ik niet goed verwoorden wat ik precies zocht. Hoewel ik een baan had en mijn draai had gevonden in de ‘volwassen-wereld’, voelde ik me ongezond afhankelijk. Ik wilde twee dingen anders: mijn eigen weg volgen, en de hulpverlening loslaten. De wijsheid dat leren vissen beter is dan vis krijgen, had ik, maar wie zou mij leren vissen? Wie durfde mij daadwerkelijk een schop onder mijn kont te geven zonder onverantwoordelijk te zijn? Ik twijfelde, ik had zoveel energie verloren aan een onmogelijk gevecht met diverse hulpverleners en coaches in slechts driekwartier per sessie. Zou Felix mij werkelijk kunnen helpen het tij te keren?

Wat mij vertrouwen gaf was de e-mailondersteuning, de cd-opname, de duur van de sessie en de mogelijkheid tot een extra sessie indien nodig. Doorslaggevend was de telefonische intake van slechts 5 minuten waarin hij direct mijn situatie verwoordde zoals ik het zelf zag: ‘Het is begrijpelijk wat je hebt meegemaakt, maar je hebt er wel een zootje van gemaakt’. Dat klonk mij als muziek in de oren: iemand die helpt, juist door niet te aardige dingen te zeggen mét humor.

De sessie was halverwege zeer spannend. Er was iets kwetsbaars dat ik Felix niet durfde te laten zien: mijn verlangen naar persoonlijk erkenning. Iets dat voor mij vreselijk moeilijk was toe te geven. Tegelijkertijd was ik doodsbang dat hij niet door mijn harnas heen zou prikken. Óf juist dat hij er wél doorheen zou prikken, maar mij met onveiligheid het donkere bos in zou sturen. Terug de hulpverlening in.

Maar hij had me door en zag dat ik in het gesprek aan het vechten was. Hij wees mij op mijn trotse karakter en mijn gedrag. Hier had ik op gewacht: bevestiging van iets in mijn karakter én mijn gedrag waar ik het zelf mee eens was, maar nimmer van anderen hoorde. Uiteindelijk ben ik over mijn trots heen gestapt, en heb voor het eerst iemand mijn echte verdriet toevertrouwd.

Behalve zoveel waarmee ik naar huis ging zoals zelfinzicht, advies, concreet stappenplan, liefde, persoonlijke erkenning, was voor mij het meest onbetaalbare: zelfsturing. Felix heeft mij niet alleen laten voelen dát ik mijn eigen leven richting kan geven, maar ook hóe dat kan en mag. Waar ik nauwelijks meer last meer van heb is een soort ‘denkdrang’. Als ik iets wonderlijks ervaar, dan kan ik dat veilig ervaren zonder te vervallen in dwangmatige gedachten en behoefte aan verklaringen. Ik heb letterlijk een puinzooi in mijn hoofd én in mijn huis kunnen opruimen. Kiezen is niet langer een gebed zonder eind. Ik voel mij niet langer ongemakkelijk als ik bij mijn familie en vrienden ben. Kritiek kan ik steeds beter ontvangen evenals liefde en materiele zaken.

Iets dat steeds minder lijkt te worden, is mijn angst om geraakt, geroerd of gekwetst te kunnen worden. In mijn leven is nu eindelijk ruimte ontstaan voor velen, door weer te kunnen ademen en te spelen. De sessie had ik niet willen missen, ik ben er écht beter van geworden!

Naar boven ^


Harro: “Het mooiste cadeau dat ik mijzelf ooit gegeven heb.”

Vandaag lag er een dikke envelop (met de CD’s) in de bus met daarin het mooiste verjaardagscadeau wat ik ooit gehad heb. Of misschien kan ik beter zeggen: het mooiste cadeau wat ik mijzelf ooit gegeven heb.

Ik heb vandaag J., de bevriende dierenarts, verteld over ons lange gesprek en wat hooggevoeligheid een beetje inhoudt (voor zover ik dat nu zelf begrijp). Ik zag aan haar gezicht dat ze ervan schrok. Ze zei, dat ze zoveel herkende in wat ik vertelde, dat het haar diep raakte. Ze vond me veel relaxter en vroeg zich al af wat er, in positieve zin, gebeurd was. Nou, veel, heel veel…

Ondertussen ben ik eigenlijk voortdurend bezig met het herschrijven van mijn eigen geschiedenis. Er zijn zoveel dingen die ik nu beter begrijp en zoveel kwartjes die vallen, dat het lijkt alsof alles in een stroomversnelling terecht is gekomen. De nachtmerries waar ik als kind zo veel last van had, abstract en met hele felle kleuren, het slechte slapen, mijn drang naar buiten, alleen de weilanden of het bos in, de reacties van mijn omgeving op mijn afwijkende gedrag en de effecten die die reacties op mij hadden.

Mijn schilderijen, de beelden voor mijn ogen… De dingen die ik als kind tekende en waarom dat nooit gestimuleerd is… En ook al zijn veel herinneringen pijnlijk, ik merk dat ik er nu juist met heel veel liefde en begrip naar kan kijken en ik eindelijk echt kan vergeven. Mooier kan haast niet.

Ik merk ook, dat ik vrijwel dagelijks over mijn grenzen ga en hoe mijn pogingen daarmee om te gaan, eigenlijk averechts werken. Inderdaad, tijd voor een grote opruiming. Maar dat niet alleen. Na bijna 18 jaar, heb ik afgelopen week weer contact gehad met een jeugdvriend. Ik ken hem al vanaf mijn 6e, een heel bijzonder persoon, maar was hem uit het oog verloren toen het met ons allebei niet zo goed ging en hij in Amsterdam woonde en ik in Utrecht. Hij maakt tegenwoordig hele mooie schilderijen en exposeert ook. Hij wil mij graag weer ontmoeten. Toeval bestaat niet…

Daarnaast is mijn vriend naar mij toe ook erg veranderd. Het lijkt wel alsof ik een andere man heb gekregen, alsof er een barrière is weggevallen. Ik ben heel benieuwd waar dit ons zal brengen! En dat alles in slechts twee dagen :-)))

Ik heb op mijn 27ste een hele diepe en intense spirituele ervaring gehad. Ik heb toen besloten dat liefde het allerbelangrijkste is en daar ook naar te leven. Maar dat bleek nog niet mee te vallen. Ik bleef stug volhouden, maar waarom bleef het zo moeilijk?

En nu…. nu ineens stroomt de liefde in overvloed, alsof de sluizen zijn opengezet. Het stroomt weer… Blauw is niet voor niets mijn kleur.

Vandaag ben ik 45 jaar geworden. Vandaag is een bijzondere dag.

Naar boven ^


Alice: “Eindelijk weet ik wie ik ben en wat ik wil.”

Roep(ing)

Door de loop der jaren wist ik inmiddels aardig wat ik niet wou. Tja en dan komt onvermijdelijk de vraag: wat dan wel!? Alle ingeslagen wegen leken op niets uit te lopen en de frustratie van het niet weten werd in de loop van de tijd steeds heftiger. Zoekend naar iemand die mij mijn plaats in deze wereld kon verhelderen, kwam ik terecht bij Felix Brabander voor een One Session Coaching.

De sessie

Tijdens de OSC werd ik heen en weer geslingerd tussen verschillende emoties in mij. Felix wist deze emoties, de energieverschillen in uitstraling, duidelijk te vertalen naar heldere feedback over wat hij zag gebeuren. Een krachtige en gedreven vrouw, met diepgang en met het vermogen om achter de schermen te kijken. Een vrouw die met warmte en passie mensen mee kan krijgen, maar die ook onzeker is met een grote behoefte aan veiligheid, respect en waardering. En die, als haar dat respect en die waardering niet gegeven wordt, confronterend en meedogenloos kan zijn. Een vrouw, met in zich een kwetsbaar kind dat zich tekort gedaan voelt, dat onvoldoende ruimte heeft gehad om te mogen spelen en te ontdekken wat ze leuk vindt en bang is om op eigen benen te gaan staan.

Nog vol met allerlei gedachten en voorzien van vele handvatten om aan de slag te gaan, ben ik die middag vertrokken.

Verzet

De dagen na de sessie waren zwaar. Ik werd mij ervan bewust dat ik als kind het besluit heb genomen om nooit meer iemand te vertrouwen. Om te overleven hield ik er een extremistische levensstijl op na met allerlei aangeleerde strategieën. Zelfs in de natuur kon ik op dat moment geen rust vinden. Felix raadde mij aan om thuis aan de slag te gaan met een aantal speciale oefeningen waarmee ik kon leren om mijzelf over te geven en de onzekerheid van het niet weten toe te laten. Niet makkelijk maar .. een uitkomst! Ik dacht dat ik verantwoordelijkheid had genomen voor mijn leven, maar nu krijg ik ìnzicht. Ik leer zien wat ik met mijzelf gedaan heb. In deze onrustige weken was ik blij met de mogelijkheid om, via de mail, zo nu en dan contact te hebben met Felix die mij op het juiste spoor wist te houden.

Thuiskomen

Ik krijg een bijzondere ervaring van synchroniciteit die een diepe indruk maakt met een, voor mij, heel symbolische betekenis. Er is iets onontkoombaars in gang gezet en na drie weken van verzet, zinken en landen kan ik nu voelen hoe ik een weg van vertrouwen mag gaan om thuis te komen bij mijzelf. Ik gun mijzelf de tijd, te ervaren wat het is, om te zijn in het hier en nu. Het leven door mij heen te laten stromen zonder de controle op wat er gebeurt. Ik leer met andere ogen kijken. Een verandering wordt zichtbaar.

Het is nog nauwelijks te bevatten wat deze OSC voor mij heeft betekend maar Alice is op weg naar Verwonderland.

Naar boven ^


Martine: “Ik neem nu zelf beslissingen en ben niet meer zo snel van slag.”

Ik wilde dingen anders in mijn leven. Zelf beslissingen nemen, niet zo snel van slag zijn door wat andere mensen zeggen of doen, me lévend voelen en weten hóe. Eerst was mijn angst voor verandering groter dan het verlangen ernaar. Ik wilde vasthouden, controleren. Op het moment dat dat veranderde besloot ik een afspraak voor OSC te maken. Mijn verstand had twijfels, mijn gevoel wist dat ik het moest doen, ik kon de volgende dag terecht.

De sessie was geweldig !

Na korte tijd zat ik ‘zonder hoofd’, dat is zo gebleven en daardoor landde alles.

Alles wat Felix zei kwam direct binnen en elke keer wist hij een laag dieper te komen.

Ik heb het gevoel dat ik enorm bevestigd ben in wat en wie ik allemaal ben, dat ik in wezen helemaal goed ben.

Wat Felix zei was soms confronterend. Er werden rake dingen gezegd en ik voelde dat het klopte. Al vond ik het niet altijd prettig, het voelde wel heel ‘waar’. Bijvoorbeeld dat ik het zat ben mezelf altijd maar voor een stukje te laten zien, nooit voor 100%, dat ik veel te veel energie stop in het continue in de gaten houden wat ik wel en niet bij iemand kan zeggen of doen.

Dat het aan mij is om de eerste stap te zetten in het mezelf-laten-zien, zodat ik me heel kan voelen, meer werkelijke verbinding.

Ik ben sinds de sessie veel rustiger in mezelf, wat paradoxaal genoeg inhoudt dat ik naar buiten toe actiever kan zijn, zo voelt het als ik dingen van mezelf laat zien. Ik beweeg rustiger (minder blauwe plekken), heb veel meer geduld, ben duidelijker, durf mijn humor er meer te laten zijn, durf m’n grenzen te stellen waar ik eerder bang zou zijn geweest dat de ander boos zou worden, pas me niet meer aan, vertrouw erop dat het klopt wat ik van anderen voel, durf steeds meer van mezelf te geven.

Het meest wezenlijke is dat ik nu ‘weet’ dat de waarheid al in me zit en dat ik die energetisch kan voelen.

Op de momenten dat ik in m’n hoofd dreig te schieten wéét ik dat ik het daar niet kan vinden, dan ga ik terug naar waar ik de Waarheid kan voelen. Dat kan ik voelen borrelen. Het gevolg is dat er soms dingen gebeuren die ik heel jammer vind, maar die wel goed zijn. Vriendschappen die verdwijnen, familiebanden die veranderen.

Ik ben met alles wat ik heb meegekregen aan het experimenteren, aan het voelen wat voor mij goed is en wat niet.

Het is nieuw, het voelt spannend leuk, een prachtig proces om middenin te zitten !

Naar boven ^


Simon: “Synchroniciteit was voor mij zo herkenbaar.”

Ik ben chronisch ziek (MS) en ondervind daar problemen door, zowel in persoonlijk als in zakelijk opzicht. Van de verbinding tussen lichaam en geest ben ik gaandeweg mijn leven steeds meer doordrongen geraakt. Dat dit een naam had, wist ik tot voor kort echter nog niet. Totdat ik over het fenomeen ‘synchroniciteit’ begon te lezen. Dit was voor mij zo herkenbaar. Hier wilde ik meer van weten. Via zijn website kwam ik bij Felix terecht en las ik over de one session coachings.

Ik besloot een sessie te doen. Enerzijds om mijn werksituatie te verbeteren, anderzijds om mijn levensdoel te (her)vinden. Waarbij ik, als ik heel eerlijk ben, er stiekem ook op hoopte dat de verwantschap met mijn vrouw een dimensie dieper zou gaan.

Mijn belevingen tijdens de sessie waren wisselend; in het begin raakte ik sceptisch en vond ik de confrontatie met mezelf onplezierig. Ik was eigenlijk een heel vervelend betweterig baasje. Felix zal dat ook zeker gedacht hebben, maar bleef erg respectvol.

Tijdens de sessie kwam ik er achter dat de oplossing tot verbetering in de werksfeer in mijn eigen opstelling lag. Ik zat gevoelsmatig echter in een vicieuze cirkel. Ik raakte steeds verder bij mijn eigen ‘ik’ verwijderd. Ik ben ooit begonnen als kantoormedewerker bij een installatiebedrijf. Ik ben nooit erg ambitieus geweest, maar heb wel steeds geroepen dat áls ik iets wilde, dan was het Managementteam-lid worden. Totdat ik MT-lid wèrd. Zonder enige gerichte opleiding, zat ik in een functie, die eigenlijk helemaal niet bij me paste. Ik liet mij een houding en leefwijze opdringen, zoals anderen dat volgens mij van mij verwachtten. Kort daarna werd er MS geconstateerd. Op een gegeven moment kwam ik bij een homeopaat terecht, die mij aanzette om op een andere manier naar dingen te kijken. Felix heeft dit pad heropend en verder verhelderd. Hij was in staat mijn vragen te beantwoorden en trok gerichte conclusies.

Ik heb besloten om minder te gaan werken en beter naar mijn lichaam te luisteren. Mijn collega’s vertellen mij dat die keuze goed is. Zij zagen mij zienderogen achteruit gaan, maar stonden naar hun gevoel machteloos. Voor mij zit er een WIA-procedure aan te komen. Maar anders dan voorheen, zit ik daar helemaal niet over in. Ik vertrouw nu veel meer op de kracht van het geheel.

Ook heb ik besloten om mijn verhaal op te schrijven. Ik koester al jaren de wens om te gaan schrijven, maar heb dat tot nu toe niet opgepakt.

En, last but zeker not least, de relatie met mijn vrouw heeft zich inderdaad verdiept. Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat de sessie zaken teweeg heeft gebracht die vóór de sessie onmogelijk leken, en nog alle dagen zijn er verschuivingen aan de gang die uit de sessie voortkomen. Zowel ikzelf als mijn vrouw Gea, zijn Felix hier erg dankbaar voor!

Naar boven ^


Hans: “Weer toekomstperspectief in persoonlijk en zakelijk opzicht.”

Ik voelde me nogal vastgelopen. Op mijn werk zat ik midden in een arbeidsconflict en ik had het idee dat ik geen richting had. Ik zag geen toekomstperspectief, noch in persoonlijk noch in zakelijk opzicht. Ik voelde me behoorlijk depressief. Bij toeval kwam ik bij Felix terecht. Nou ja, toeval: als je in synchroniciteit gelooft, dan kan het eigenlijk geen toeval zijn. Na een telefonische intake, meldde ik mij aan voor een sessie.

Deze sessie was héél inspirerend. We deden een aantal testjes, waar als vanzelf een aantal essentiële zaken boven kwamen drijven. Die zaken waren min of meer verrassend. In die zin: ik wist het eigenlijk wel, maar in de loop der tijd was er over een aantal van die dingen een laagje ontstaan, waardoor ik het niet meer helder zag.Zo vulde ik de vier elementenmatrix in, waar heel duidelijk naar voren komt, dat het in mij als persoon zit om dingen te doen, om in actie te komen. Maar doordat ik het gevoel had dat ik geen richting had, was ik erg in het denken gaan zitten. Het arbeidsconflict op mijn werk, dat mij in een afwachtende houding had gemanouvreerd, hielp hier natuurlijk ook niet bij.

Vervolgens vulden we samen een scorecard op levensgebieden in. Deze scorecard helpt je om je levensprioriteiten te bepalen: wat doet er nou ècht toe in jouw leven. Dit heeft mij enorm geholpen om te kunnen focussen. Ik kan nu veel minder aandacht besteden aan dingen die voor mij eigenlijk helemaal niet zo belangrijk zijn. Deze veranderde levenshouding heeft grote positieve gevolgen gehad: ik geniet samen met mijn vriendin heel erg van het leven, we gaan naar musea en naar de film. Ik kan in mijn persoonlijke leven wèl tot actie gekomen, ondanks dat het arbeidsconflict voortduurt.

Felix hanteert een enthousiaste werkwijze en is erg helder in zijn uitingen. Hij kan in een vrij kort tijdsbestek tot de kern komen. Geen oeverloos gepraat, ik vond dat erg prettig. Felix is confronterend, maar ook aanmoedigend. De sessie heeft mij een enorme ‘lift’ gegeven!

Naar boven ^


Nicole: “Eindelijk iemand die hooggevoelige mensen kan coachen.”

Alsmaar liep ik vast. Keer op keer veranderde ik van baan, omdat ik steeds maar niet vond wat ik zocht. En als ik eerlijk ben, wist ik eigenlijk niet wat ik wilde, maar ook niet wat mijn talenten waren. Tenminste, dat dacht ik. Ondertussen had ik wel in de gaten dat ik iets moest ondernemen. Na verschillende testen, ontdekte ik dat ik hooggevoelig ben. Simpel gezegd komt het erop neer, dat mijn zintuigen op scherp staan. Ik zie dingen die anderen vaak niet zien en ik voel als het ware de pijn van anderen. In mijn familie vervul ik niet voor niets de rol van adviseur. Felix Brabander is gespecialiseerd in het coachen van hooggevoelige personen. Zo kwam ik bij hem terecht.

Tijdens het consult voelde ik me afwisselend prettig en ronduit beroerd. Felix is namelijk heel direct, daarom heb ik voor zijn manier van aanpak gekozen. Tijdens een oefening vond ik een, voor mij ontbrekend, stukje van de puzzel. Het stukje, dat mij elke keer liet vastlopen. Als ik hier niet aan zou werken zou ik altijd vast blijven zitten. De keuze was aan mij, zoals met alles, dat was duidelijk. Dit voelde als een openbaring.

Ik schrijf nu vaker op wat ik ècht leuk vind om te doen. Ik ben me bewust van het feit dat ik zelf bepaal waar ik energie in wil stoppen en ik wil ruimte creëren voor mijn talenten. Natuurlijk wist ik al wel, dat ik bepaalde talenten had, maar ik nam ze nooit serieus. Nu ik dat wel doe, heeft mijn zelfvertrouwen een enorme boost gekregen. Zo danste ik altijd al graag, maar nu voel ik me sterk genoeg om daar mee naar buiten te komen. Onlangs trad ik op als buikdanseres en ik werd er ook nog goed voor betaald…

Ik maak nu plannen mèt planning. Dat geeft energie en ben vastberaden vol energie te blijven!

Naar boven ^


Nanda: “Ik kan nu beter boos worden en uiting geven aan mijn gevoelens”

Ik liep al een tijdje rond met de vraag of ik goed bezig was. Zowel op persoonlijk als op zakelijk gebied. Ik had geregeld flow-ervaringen: een lekker in mijn vel-gevoel, maar op sommige momenten voelde ik ook dat ik juist uit mijn kracht raakte.

Felix Brabander had ik wel eens op een seminar gezien. Zijn persoon en aanpak spraken mij aan, dus meldde ik me aan voor een sessie. Ik had al wel wat ervaring met energiewerk (ik verzorg ook zelf healingsessies), maar de sessie met Felix voegde hier echt iets wezenlijks aan toe. Felix gaf heldere woorden aan wie ik ben, mijn kracht, maar ook aan de blokkades die verhinderen dat ik in mijn kracht blijf. Tegelijkertijd liet hij me die kracht én blokkades daadwerkelijk voelen.

De sessie met Felix heeft me bevestigd in wie ik ben. Ik realiseer me dat ik soms spiegels heb gehad, die niet helder waren. Felix liet me zien dat mijn kracht, of met andere woorden mijn talent, zit in mijn eigen zuiverheid. Soms worden mensen bang als ze met dergelijke zuiverheid te maken krijgen. Als ik anderen vertel wat ik zie en voel, brengt dit vaak een schok met zich mee. Ik realiseer me nu, dat dit niet aan mij ligt, maar aan het feit dat ze hun eigen duistere kant te zien krijgen.

Concreet betekent dit dat er veel veranderd is, zowel in mijn persoonlijke als zakelijke leven. In mijn praktijk (personal coaching en organisatieadvies) herken ik nu veel duidelijker het verschil tussen mezelf verbinden met mensen en het overnemen van hun problemen. Ik houd me niet meer in als ik de angst van anderen ervaar. Hierdoor kan ik meer in mijn eigen kracht blijven en geef ik veel meer ruimte aan mijn talent anderen te healen.

In vriendschappen en relaties ben ik nu in staat afstand te houden van mensen die mij uit mijn kracht halen. Doordat ik mijn eigen kracht ervaar en afstand houd van anderen, kan ik beter ‘ontmoeten’. Ik maak vaker tijd voor de echt belangrijke dingen in mijn leven. Regelmatig zoek ik in mijn eentje de stilte van de natuur op om een zuivere spiegel te hebben en te leven vanuit wie ik werkelijk ben.

Duidelijk is dat de sessie slechts het begin was, maar wel een goed begin!. Het echte werk begint nu pas. Maar dat ik nu weet wie ik ben en dat ik in staat ben me dat te blijven herinneren, helpen mij daar bij!

Naar boven ^

Share