Home » Thema’s » Creativiteit

Creativiteit

Het lijkt soms wel alsof mensen zichzelf indelen in twee categorieën: men vindt zichzelf creatief of men vindt zichzelf niet creatief. Mijn stelling is dat er in iedereen een bepaalde vorm van creativiteit zit. De een is erg goed in conceptueel denken, een ander heeft meer affiniteit met iets omzetten in een meer tastbare vorm.

Vormen van creativiteit

Om welke vorm van creativiteit het ook gaat, er is een gouden voorwaarde voor creativiteit… Rara, wat is dat? Antwoord: je gevoel. Hoe meer je contact hebt met je gevoel hoe makkelijker het is om creatief te zijn. Nou, dan kan je jezelf nu de volgende vragen stellen:

  • Ben ik een gevoelsmens?
  • Welke plaats neemt gevoel momenteel in, in mijn leven?
  • Durf ik voor mijn gevoelens uit te komen?

Stress als killer van creativiteit

Een grote ‘killer’ van creativiteit is stress. Daar waar stress verschijnt vliegt creativiteit het raam uit. Natuurlijk vinden veel mensen dat zij juist bij stress beter functioneren. Welnu, dat kan kloppen, maar is slechts ten dele waar. Het hangt ook sterk af van het soort werk je doet of wat voor soort activiteiten je onderneemt. Mijn regel is: de beste ideeën komen vanuit het niets.

Misschien moet ik hier mijn oude lijfspreuk weer uit de kast halen:

“Als stilte de intentie is waarmee je de dingen doet, dan is het hart de plaats waarin de dingen kunnen gebeuren”.

Als dit je aanspreekt, zelfs al begrijp je niet de volledige strekking van deze zin, neem dan contact op.

Creativiteit ontwikkelen

Als je jouw creativiteit wilt ontwikkelen of wilt weten hoe stress jou weerhoudt van creatief denken, overweeg dan One Session Coaching.

Meer weten over wat One Session Coaching voor jou kan betekenen?

Neem contact op via het contactformulier
Of bel vrijblijvend: 035 – 73 70 369 of 06 – 55 38 42 00.

Share