Home » Thema’s » Vermoeidheid

Vermoeidheid

Vermoeidheid is een signaal. Daar kan je wat mee doen of niet. Het hangt onder meer af van je karakter/temperament, je levensvisie, je instelling en natuurlijk de omstandigheden. Iemand die regelmatig sport weet hoe hij/zij met signalen van vermoeidheid om moet gaan. Een sporter kan niet anders dan respect en aandacht hebben voor zijn lichaam, want dat is waarmee hij een plek veroverd in de wereld of waarvan hij zich meer dan anderen bewust is, meer van geniet etc.

Signalen van vermoeidheid

Waarom begint dit verhaal over sport? Alleen maar om iets aan te tonen. Namelijk dat je niet zo geneigd zal zijn om aandacht te besteden aan je lijf wanneer het niet zo’n nadrukkelijke rol speelt zoals bij een sporter. En juist ook sporters komen zichzelf behoorlijk tegen wanneer ze de signalen negeren of verkeerd interpreteren.

Fysieke grenzen en luisteren naar je lichaam

Mensen die het druk hebben met hun werk of andere zaken waardoor je lange tijd achtereen intensief bezig bent, kunnen na verloop van tijd fysiek hun grenzen tegenkomen. Niets aan de hand zolang je er vroeg of laat maar naar luistert.
Er zijn echter legio mensen die zichzelf er steeds weer op moeten betrappen dat ze niet naar hun lichaam luisteren. Het lijkt wel alsof er iemand anders aan het stuur zit. Je ziet het als het ware gebeuren en je kan er weinig tegen doen.
Interessant is om te onderzoeken hoe je zelf weer achter het stuur kan gaan zitten.

Meer weten over wat One Session Coaching voor jou kan betekenen bij vermoeidheid?

Neem contact op via het contactformulier
Of bel vrijblijvend: 035 – 73 70 369 of 06 – 55 38 42 00.

Share