Home » HSP Coach

Kenmerken van HSP’s

Is hoogsensitiviteit voor jou een uitdaging?

Veel mensen die hoogsensitief zijn, ervaren dit als een last. Ze zijn gevoelig voor prikkels en emoties en dat kost veel energie. Ze cijferen zichzelf en hun gevoelens weg en leggen hun focus op anderen. Het kost ze moeite om hierin een goede balans te vinden en de eigen energie in iets positiefs om te zetten. Geldt dit in meerdere of mindere mate ook voor jou?

Herken je je in deze lastige HSP-kenmerken?

 • Veel stress door prikkels van buiten.
 • Veel in je hoofd zitten en geen goed contact met je gevoel.
 • Slecht of matig ontwikkeld gevoel van eigen identiteit.
 • Sterke tot extreme gerichtheid op anderen.
 • Moeite om je grenzen te bewaken, vooral in relaties.
 • Snel last van overspanning en groter risico op (repeterende) burn-out.
 • Versnipperen van je energie.
 • Moeite met je draai vinden in een baan die echt bij je past.
 • Verborgen kwaliteiten op het creatieve vlak, maar tevens moeite om deze te ontwikkelen en/of naar buiten te brengen.

Ik geef de garantie dat ik absoluut de vinger op de goede plek leg en de deur openzet naar nieuwe mogelijkheden.
Na de sessie ga je aan de slag met de voor jou relevante stappen en handvatten.

Twijfel je nog en wil je echt weten of mijn aanpak en mijn persoonlijkheid bij jou passen, ga dan voor een gratis en vrijblijvende kennismakingssessie.

HSP Coaching – HSP Coach

Van last naar kracht is wat iedere hoogsensitieve persoon wil. Achter bovengenoemde kenmerken gaan vaak sterke mechanismes schuil die patronen in stand houden. Als je die weet op te lossen onder begeleiding van een HSP-coach dan komen er hele mooie en bijzondere eigenschappen naar boven.

Mijn eigen ervaring als HSP en als HSP coach met de meer dan 2.000 HSP’s die ik in mijn praktijk heb mogen helpen, maakt dat ik precies weet waar de angel zit die ervoor zorgt dat je niet bij de kern komt. Die angel of blokkade kom ik als HSP vrijwel altijd op het spoor door mijn aangeboren vermogen tot afstemming. Het eruit halen van de angel geeft heel veel nieuwe energie.

Een omslag binnen een dag

Als HSP coach ken ik alle kenmerken, emoties en valkuilen van hoogsensitieve personen. In een dag leg ik de vinger op de zere plek. Alles wat naar boven komt vertalen we naar een praktisch plan waarmee je jouw leven veel beter vorm gaat kunnen geven zoals jij dit wilt. Daarnaast is One Session Coaching ook een proces. Na 6 tot 8 weken hebben we een evaluatie per e-mail. Extra ondersteuning in de vorm van korte sessies is altijd mogelijk wanneer dit wenselijk is.

Hoe ben ik ertoe gekomen om HSP-coach te worden?

Zelf heb ik lang geworsteld met heel sterk aanwezige emoties, prikkels en gevoelens die ik niet kon kanaliseren. Gedurende mijn hele schoolse periode voelde ik me anders dan de meeste mensen om mij heen. Pas veel later begreep ik dat ik hoogsensitief was. Nu zie ik dat ik sneller dan anderen de positieve kanten zie van omstandigheden.  Mijn creativiteit is schijnbaar eindeloos.
Zeker, ik heb veel tijd nodig gehad om de dingen op mijn manier te durven doen. Het was niet zoals het hoorde. Ik ontdekte echter dat ik met mijn eigen voelsprieten veel sneller achter de essentie kwam, dan door het volgen van regels. En dat maakt mij vandaag de dag tot een authentieke HSP-coach die weinig tot geen concessies doet en hoge eisen stelt aan zijn effectiviteit.

De drie onderdelen van mijn One Session Coaching

1. Een-op-een HSP-powersessie
De kern van de One Session Coaching bestaat uit een powersessie van circa 6 tot 8 uur in mijn coaching ruimte in Bussum. Deze sessie kent deels een zekere structuur, maar vooral een intuïtieve insteek en afstemming om uiteindelijk tot de kern te komen.
2. Geluidsopname
Binnen twee dagen na de sessie ontvang je de geluidsopname van de complete sessie, keurig gemonteerd met alle bugs en afleiding eruit.
3. Praktisch plan met korte samenvatting, stappen en handvatten
Na de One Session Coaching ontvang je van mij binnen drie tot zeven dagen een praktisch plan met samenvatting, richting, stappen en handvatten om een nieuwe eigen koers te gaan varen.
4. Optioneel: Voortgangsevaluatie na 6-8 weken
Na de One Session Coaching kan je net zoveel extra ondersteuning krijgen als je wenst. Dit staat echter los van de One Session Coaching zelf.
Mijn advies is hier om aan de hand van vier essentiële evaluatievragen die je mee krijgt, een eigen stand van zaken te schrijven na circa 6 tot 8 weken.
Je kan het ook een zelfevaluatie noemen.
Wanneer je aan de hand van deze zelfevaluatie een vervolgsessie op prijs stelt kan je dat per mail of telefoon aangeven.
Het kan dan gaan om extra ondersteuning of simpelweg de behoefte om alles waar je mee bezig bent geweest nog eens goed door te spreken.
Een vervolgsessie is minimaal 1 uur, maximaal 1,5 uur.

Citaat van een cliënt uit mijn praktijk

“Deze sessie heeft mijn leven veranderd. Zaterdagmiddag… een 6 uur durende sessie met Felix… helder, confronterend, diep en mooi. Allemaal understatements. Understatements, omdat Felix zo precies de vinger op de zere, tere plekken en essenties weet te leggen en dan dit alles vanuit de diepste lagen duidelijk kan maken en hier vanuit diezelfde diepte exact de juiste ‘wegwijzers’ weet neer te zetten.” Sander

Zowel privé als zakelijk

Dit gespecialiseerde en vrij unieke coachingtraject is bedoeld voor (hoog)sensitieve mensen die een echte verandering willen aanbrengen in hun leven. Een verandering die leidt tot meer energie, plezier en resultaat ook qua werk of onderneming. Omdat ik als HSP-coach het belangrijk vind dat One Session Coaching beschikbaar is voor iedereen, hanteer ik naast een zakelijk tarief voor ondernemers en bedrijven ook particuliere tarieven. Voor meer informatie over tarieven neem contact op via 035-7370369 of via het contactformulier.

Samenvattend: de praktische zaken rondom de HSP coaching

 • De individuele powersessie duurt tussen de 6 en 8 uur.
 • De sessie vindt plaats in de praktijkruimte van One Session Coaching in Bussum.
 • Tijdens de sessie wordt gezorgd voor water, thee, frisdrank.
 • Er zijn regelmatig pauzes. We werken doorgaans niet langer dan twee uur achter elkaar
 • Voorafgaand aan deze coaching vindt altijd een telefonische kennismaking plaats. Er is ook de mogelijkheid van een live kennismakingssessie in mijn praktijk in Bussum als dat jouw voorkeur heeft.
 • Van de gehele sessie ontvang je een digitale geluidsopname via WeTransfer.
 • Binnen 3 tot 7 dagen na de sessie ontvang je een praktisch plan met richting en handvatten.
 • Na circa 6-8 weken schrijf je je eigen voortgangsevaluatie, aan de hand waarvan je kan bepalen of je behoefte hebt aan extra ondersteuning.

Wil jij de onderste steen boven halen en ‘er eindelijk de vinger achter krijgen’?

Ik vraag ook wel eens: ben je al moe genoeg van jezelf?

Wil je een echt fundamentele shift maken in je leven?
Je (hoog)sensitiviteit gerichter inzetten en beter voor jezelf zorgen?

Neem dan contact op via 035-7370369 / vul contactformulier in voor een eerste kennismaking.

Vrijblijvende kennismaking

Een echte verandering in je leven!
Met een coach die ieder facet van hoogsensitiviteit doorgrondt.
Er een onderscheidend boek over heeft geschreven.
Die zelf hoogsensitief is, daardoor maximaal kan afstemmen en jou als geen ander begrijpt.

Vraag een vrijblijvende telefonische kennismaking aan.

Of ga terug naar de Homepage

Share