Home » HSP-boek » Inhoud HSP-boek

Meer over de inhoud van het HSP boek ‘Follow Your Senses’

Met ‘Follow Your Senses’ geef je vorm aan een nieuw leven waar hoogsensitiviteit als een rode draad doorheen loopt. Dit boek gaat in op vele aspecten van hoogsensitiviteit die tot nu onderbelicht zijn gebleven. Er wordt ingegaan op alle verborgen, onbewuste motivaties en drijfveren van HSP’s die hen ervan weerhouden om hun hoogsensitiviteit voluit te leven.
Het doel van dit boek is om hiervoor diepgaande inzichten aan te reiken alsook handvatten die verder gaan dan wat gebruikelijk is.

Letterlijk alles wat vanuit de diepte op tafel komt wordt in dit boek vertaald naar de praktijk.
De basis is echter de onzichtbare wereld die onder de dagelijkse praktijk zit, die een HSP aanstuurt en waar hij of zij meestal geen weet van heeft. Het boek wijst een weg naar een leven waar je nu misschien nauwelijks van durft te dromen. De mogelijkheden voor een HSP tot werkelijke vervulling en een gelukkig leven zijn echter groots. Voorwaarde is wel dat je op de juiste manier leert omgaan met je hoogsensitiviteit.

Hoogsensitiviteit is in de eerste fase van je leven vooral een moeras van valkuilen.
De overweldigende wijze waarop externe prikkels bij je binnenkomen, veroorzaakt een energetische conditionering waar je je nauwelijks van bewust bent. Dit boek laat aan de hand van illustraties zien hoe dat is opgebouwd en op welke wijze dit een HSP over de jaren heen programmeert.

Hoogsensitieve personen leven, als het goed met hen gaat, in een heel eigen wereld. Hoe deze wereld eruit ziet en hoe je deze maximaal kan gebruiken in leven en werk wordt vanuit verschillende invalshoeken uitvoerig belicht. Het hele boek gaat feitelijk over de inspiratiekracht van hoogsensitieve mensen en de bronnen waaruit zij kunnen putten.

Uitgebreid wordt ingegaan op alle aspecten die een HSP tegenkomt bij het leren ontdekken van zijn of haar werkelijke identiteit. Verschillende ingangen worden aangereikt om in contact te komen met je werkelijke talenten. Ook wordt grondige aandacht besteed aan het gebrek aan ‘fundament’ dat veel HSP’s ervaren, waardoor zij nauwelijks toekomen aan hun persoonlijke ontwikkeling. Er wordt een heel noodplan aan gewijd om dit fundament weer te herstellen.

Alle symptomen die leiden tot overspanning en repeterende burn-out worden op een rij gezet en vertaald naar oplossingen. Deze oplossingen werken beter naarmate je in staat bent tot het doen van zorgvuldig zelfonderzoek. Maar liefst twee maal zeven gewetensvragen worden uitgebreid toegelicht zodat je dit onderzoek zelf ter hand kan nemen. Twee hoofdstukken worden respectievelijk gewijd aan het reguleren van prikkels en aan het creëren van de basisveiligheid die je nodig hebt om te kunnen groeien.

Speciale aandacht is er voor het feit dat het niet de primaire missie van een HSP om zich eindeloos voor anderen uit te sloven. De identiteit van een hoogsensitief mens ligt op een heel ander vlak. Het helpen van anderen is slechts een zijspoor.
Aan de orde komt welke 7 fases je moet doorlopen om je werkelijke identiteit terug te vinden, inclusief een complete handleiding om weer terug te komen in de flow waar een HSP eigenlijk voor bedoeld is.

Natuurlijk zijn er vele adviezen over werk, alsook essentiële tips voor als je overweegt om voor jezelf te beginnen. Voorts aparte hoofdstukken over respectievelijk energetische communicatie voor HSP’s, plaatsen waar je de spiegels vindt voor je HSP-ziel, de betekenis van spiritualiteit speciaal voor hoogsensitieve mensen, kansen die HSP’s hebben in onze stress-maatschappij, de essentie van het werken achter de schermen en de specifieke manifestatiekracht van HSP’s. Tot slot: een samenvattend stappenplan van het moeras van hoogsensitiviteit naar een leven van verbinding, liefde en vervulling.

 

Share