Home » HSP startpagina » Hoogsensitiviteit en relaties

Hoogsensitiviteit en relaties

Als hoogsensitief persoon heb je veel tijd en ruimte nodig voor jezelf. Als die er in een relatie onvoldoende is dan krijg je het al snel benauwd. Samenwonen is iets waar je erg goed over moet nadenken. Net als kinderen krijgen. Dat kan een belasting zijn die een zware wissel trekt op je energie. Belangrijk is om dat in te calculeren als je overweegt om kinderen te krijgen.

Als hoogsensitief persoon voel je de ander vaak heel goed aan. Dit heeft voor- en nadelen. Voordeel kan zijn dat de ander zich erg begrepen voelt en dat er een diepe band is die zonder woorden wordt gevoeld. Nadeel kan zijn dat je met je diepgaande invoelingsvermogen de ander veel te dicht op de huid kan zitten of dat de ander zich gecontroleerd voelt.

Wanneer je als hoogsensitief persoon een relatie hebt met iemand die ook hoogsensitief is dan is het mogelijk dat je een hele diepe zielsverwantschap met elkaar ontwikkelt, maar dat vraagt toch de nodige levenservaring om dat te kunnen. Het risico van een relatie met een andere hsp is dat je je allebei enorm kan irriteren aan allerlei details die heel nauw luisteren voor beide partijen. Als je dan teveel op elkaars lip zit kan dat al snel escaleren.

Als je vanuit je persoonlijke situatie wilt reageren op deze tekst, dan kan dat via deze e-mail

Meer weten over wat One Session Coaching voor jou kan betekenen?

Neem contact op via het contactformulier
Of bel: 035 – 73 70 369 of 06 – 55 38 42 00.

Share