Home » Thema’s » Antwoord op de crisis

Antwoord op de crisis

In tijden van crisis komen nadrukkelijker vragen naar boven als:

 • Hoe behoud ik de zekerheid van mijn baan?
 • Hoe kom ik aan een nieuwe baan met betere perspectieven?
 • Waar liggen mijn kansen om voor mezelf te beginnen?
 • Hoe haal ik meer uit mezelf?
 • Hoe haal ik meer uit mijn bedrijf?
 • Welke conclusies moet ik trekken uit de huidige crisis voor mijn eigen functioneren?
 • Wordt het wellicht toch tijd om een nieuwe koers te gaan varen, en welke dan?

Jezelf ontdekken in tijden van crisis

Het antwoord op al deze vragen begint natuurlijk vooral bij jezelf. En dat is uitermate interessant, want daarmee heb je iets in handen waarop je heel effectief kunt sturen.
Niets is zo boeiend als jezelf ontdekken in tijden van crisis.

Dit is precies waarbij One Session Coaching jou fundamenteel en diepgaand bij helpt.

 • Waar ligt mijn focus?
 • Hoe kijk ik naar mijzelf?
 • Met welke blik kijk ik naar de mogelijkheden om mij heen?
 • Waar wordt mijn manier van kijken en denken op dit moment het meeste door bepaald?

Wie kan mij de spiegel voorhouden waardoor ik de juiste fundamentele stappen kan zetten?
Iemand die jou kan laten zien op welke unieke manier je kijkt naar de wereld, de omgeving, de kansen en bedreigingen, biedt dan echte meerwaarde .

Dan een blik op de omgeving:

 • Er verandert veel in het landschap van aangeboden talenten en diensten. In 2010 werden er 6600 nieuwe bedrijven opgericht die zich bezig houden met ‘verkoop op afstand’ (postorder en internet). In 2011 waren dat er 7300. Een stijging van ruim 10%. Online zijn er enorme mogelijkheden waarmee je enige vorm van crisis effectief kunt bestrijden.
 • Daarnaast is klantbeleving en jezelf verplaatsen in wat anderen nodig hebben essentieel. Of dat nu je ‘klanten’ zijn binnen het bedrijf waar je werkt of wilt gaan werken of de klanten van je eigen bedrijf, maakt in principe niet uit.
 • Gerichter en bewuster investeren in wat het meeste rendement opbrengt. Dat kan een opleiding zijn maar ook het besluit om bepaalde zaken meer te delegeren of uit te besteden.
 • Niet in paniek raken. Met andere woorden je angsten onderkennen en er vooral niet van weglopen. Hoe eerder je deze onder ogen kan zien, hoe minder ze met je aan de haal gaan.
 • Eindelijk tijd voor iets nieuws. Je hebt wellicht momenteel meer tijd om de zaken eens goed op een rij te zetten. Zorg dat je niet te impulsief handelt, niet te snel probeert om in je huidige werkomgeving ‘te redden wat er te redden valt’. Leun eens wat meer achterover, neem twee dagen vrij van alle ingebeelde verplichtingen en kies voor het pad van de frisse blik. Er komen dan ongetwijfeld ideeën naar boven waarmee je met minder energie meer kunt bereiken.
 • Beseffen dat ‘de crisis’ vooral een nieuw tijdperk inluidt dat alleen goed tegemoet kan worden getreden wanneer je je niet alleen maar bezig gaat houden met het optimaliseren van bestaande dingen, maar ook echt op zoek gaat naar een nieuw perspectief. Daarvoor heb je inzicht nodig, niet alleen in je sterke en minder sterke kanten, maar zeker ook in de manier waarop je naar jezelf en naar je omgeving kijkt.

Welke vorm, ingang of weg je ook kiest om je talenten en diensten aan te bieden, het is in de huidige crisis nog belangrijker dat je zo dicht mogelijk bij jezelf blijft. Concreet: dat je dingen doet die zó overduidelijk bij jou horen, dat dit moeiteloos door anderen wordt opgepakt en erkend.

Juist in tijden van crisis is het essentieel dat je kijkt waar je werkelijke mogelijkheden zitten, op welke wijze jij jezelf beperkt en hoe je jouw blikveld kunt verruimen.

Een groot deel van dit korte artikel bestaat uit een inventarisatie van vragen. Dat is de basisspecialiteit van iedere coach of adviseur. De wijze waarop al deze vragen met elkaar worden verbonden is één van de manieren waarop een coach werkelijke meerwaarde voor jou creëert.

HSP coach

Zoek je iemand die alles wat zich nog onder de oppervlakte bevindt, zichtbaar, inzichtelijk, concreet, tastbaar en werkbaar kan maken? Iemand die de verbanden kan leggen op een zowel logische als intuïtieve manier? Iemand die zowel naast je gaat staan waardoor je je begrepen voelt, als ook voor je gaat staan zodat je niet eens meer aan jezelf zou kunnen ontsnappen?
Zoek dan niet verder.

In mij vindt je iemand die op dit terrein een natuurtalent is, met dertig jaar ervaring in het begeleiden van mensen op terreinen als ondernemerschap/werk en relaties, zingeving en focus, en ‘hoe pak ik het aan?’. Als de juiste snaar ook in jou wordt geraakt, krijg je automatisch antwoord op al je vragen. Ik doe je daarom de volgende belofte: ik leg altijd de vinger op de juiste plek en alles wat op tafel komt wordt vertaald naar de praktijk in concrete stappen en handvatten.

Al je twijfels over welk thema dan ook zullen verdwijnen, je zult de handvatten krijgen om deze op te lossen.

Interesse voor wat One Session Coaching voor jou kan betekenen?

Neem contact op via het contactformulier. Of lees verder over HSP op de HSP startpagina.

Of bel kosteloos en vrijblijvend: 035 – 73 70 369 of 06 – 55 38 42 00.

HSP informatie

Share