Home » Thema’s » Onzekerheid

Onzekerheid

Onzekerheid is waar je in terecht komt wanneer de situatie waarin je je bevindt ineens verandert. Het kan ook zijn dat je last hebt van onzekerheid in welke situatie dan ook. In beide gevallen is het belangrijk om te beseffen dat je te maken hebt met een kleinere of grotere identiteitscrisis.

Identiteitscrisis en onzekerheid

Nu is crisis een groot woord. Laten we zeggen dat je stevig uit je comfortzone wordt getrokken. Je moet je opnieuw verhouden tot iets dat nieuw is voor je. En het kan ook zijn dat je totaal niet weet hoe je je moet verhouden tot alles om je heen. Als dat zo is dan word je vroeg of laat gedwongen om de blik naar binnen te richten en te kijken naar wat nu echt belangrijk voor je is. Maar dan zal je wel de rust moeten nemen om stil te staan bij jezelf.

Of het nu gaat om een kleine crisis of een grote, het antwoord op onzekerheid is helder krijgen welke verlangens in jou belangrijk zijn, waar deze op zijn gebaseerd. De volgende stap is dan om te kijken welke van die verlangens fundamenteel worden bedreigd. Weet dat het verlangen de sleutel is tot zo ongeveer alles in je leven.

Onzekerheid overwinnen

Onzekerheid speelt een grotere rol naarmate je geneigd bent om veel met je ratio te doen. Het denken kan de dingen heel ingewikkeld maken. Het denken kan de ene dag iets helemaal onder controle hebben en een dag later weer de kluts kwijt zijn.

Het antwoord op onzekerheid is: terug naar de kern van jezelf.

Meer weten over wat One Session Coaching voor jou kan betekenen?

Neem contact op via het contactformulier
Of bel vrijblijvend: 035 – 73 70 369 of 06 – 55 38 42 00.

Share