Home » Thema’s » Burn-out

Burn-out

Burn-out is een fenomeen met een verborgen boodschap, het gevolg van structurele overspanning, soms zelfs van jarenlang over de eigen grenzen heengaan. De verborgen boodschap is altijd te ontdekken en is goud waard. Er zit een wetmatigheid in burn-out. Burn-out kan eigenlijk alleen maar ontstaan wanneer je extreem gedreven wordt door drijfveren die ‘over the top’ zijn, die niet het gewenste resultaat opleveren, maar toch heel belangrijk zijn om voort te zetten.

Het zijn altijd verborgen drijfveren, omdat ze anders nooit het destructieve effect kunnen hebben dat tot burn-out leidt. Burn-out betekent dat je niet meer functioneert op een manier die nog plezier oplevert. Alles voelt als keihard werken en het lijkt er vaak op dat er geen alternatief is. Je zit vastgebakken aan een stramien dat zichzelf in stand lijkt te houden. Er zitten, zoals gezegd, diepere drijfveren achter die enorm interessant zijn, sterker nog, tot een echte openbaring kunnen leiden, een existentieel inzicht en ook tot een fundamentele verandering.

Begeleiding bij een burn-out

Burn-out is een kans om jezelf opnieuw uit te vinden. Wel heb je daarvoor begeleiding nodig omdat ‘jouw systeem’ totaal niet meer ingesteld is op en ook niet meer in staat is tot werkelijke ontspanning. Mensen met een burnout willen vaak maar een ding en dat is: vooruit! Thuis zitten levert vaak alleen maar stress op. De oplossing wordt dwangmatig gezocht in activiteit. Dat kan net zo lang doorgaan totdat je ‘systeem’ zelf de stekker eruit trekt en je nergens meer toe in staat bent. Een echte burn-out is dusdanig heftig dat als je er twee gehad hebt, je bij de derde (als je die al haalt) voor jaren uit de running kan gaan.

Een burn-out biedt kansen

Het goede nieuws is dat burn-out een kans is op een hele nieuwe fase in je leven. Het slechte nieuws is dat de patronen onder het fenomeen burn-out, verstopt zitten op diepere lagen met allerlei overtuigingen, maar ook blinde vlekken die in je eentje nauwelijks te traceren en te benoemen zijn. Er zit enorme weerstand op. Niet gek, want het raakt aan de diepere facetten van je persoonlijkheid. Om met het goede nieuws te eindigen: als je er echt induikt ga je jezelf werkelijk leren kennen. En daarna ga je meer voor elkaar krijgen met minder energie.

Thuis zitten met burn-out klachten, geeft niet de verlichting en rust die je nodig hebt. Het lijkt wel alsof de mallemolen gewoon door gaat. Het blijkt erg moeilijk om jezelf te kunnen ontspannen. Het blijft druk druk in je hoofd, iets in jou vindt dat het zich niet mag of kan onttrekken aan allerlei verantwoordelijkheden en verplichtingen en ondertussen word je doodmoe van jezelf.

Burn-out coach

Onder goede begeleiding kan je weer ontdekken waar de ingang naar de ontspanning zit en aan een nieuw leven beginnen.

Bel nu en maak een afspraak. Graag help ik je op fundamentele wijze verder op weg naar een nieuw startpunt en een duidelijk zicht op je werkelijke verlangens en capaciteiten.

Neem contact op via het contactformulier
Of bel vrijblijvend: 035 – 73 70 369 of 06 – 55 38 42 00.

Share