Home » Thema’s » Verandering

Verandering

Waarom zou je willen veranderen? Voel je werkelijk de noodzaak om dingen anders te doen of om andere dingen te doen? En waarom dan? Kan het zijn dat je moe bent van iets? En heb je daar dan ook woorden voor of beelden erbij? Met andere woorden: is het grijpbaar voor je? Soms is iedere verandering goed en soms heeft verandering alleen zin als je weet welke verandering je wenst en wat je ermee hoopt te bereiken. Wellicht dat het bovenstaande je al helpt om grip te krijgen op je eigen diepere motivaties.

Verandering, een nieuwe koers

Verandering is overigens niet iets waarin je altijd rustig kan bekijken wat de nieuwe koers moet zijn. Soms knalt er iets je leven binnen waardoor alles op z’n kop wordt gezet. Je kan het gevoel hebben dat alles tegelijk komt. De chaos die is ontstaan vraagt van je dat je knopen doorhakt. Hoe chaotisch je situatie ook lijkt of aanvoelt, het is van groot belang dat je een rustpunt vindt. Het klinkt misschien raar, maar het beste wat je kan doen om de chaos in je leven op te ruimen is er middenin gaan zitten. Maar dat vraagt moed. Het is confronterend om ineens keuzes te maken die je altijd voor jezelf hebt uitgeschoven, of waar je misschien wel nooit over hebt nagedacht.

Verandering: wens of noodzaak?

Een wens of noodzaak tot verandering vraagt om de balans op te maken. De echte keuzes maak je niet vanuit je hoofd. Als je merkt dat je probeert om een oplossing te bedenken, hou daar dan vooral mee op. Echte oplossingen, die ervoor zorgen dat zaken werkelijk op hun plek vallen, veroorzaken een bepaald gevoel. Het gevoel is de beste toets om te bepalen of een oplossing, een keuze voor een bepaalde weg klopt. Stel jezelf daarom eens de gewetensvraag hoe de balans is tussen gevoel en ratio en of je ratio niet een te dominante rol heeft in je leven. Weet dan dat je verstand nooit in staat zal zijn om essenties te ontdekken. Een essentie ontdekken, een vonk die overslaat en jou raakt, dat zijn zaken die vooral in het lijf plaatsvinden.
One Session Coaching helpt je om je probleemoplossend vermogen te vergroten, brengt meer balans tussen ratio en gevoel, waardoor je minder energie verliest tijdens het veranderingsproces waar je in zit. Het maakt daarbij niet uit of het accent daarbij ligt op ‘ontdekken wat je wil’ of ‘helder krijgen hoe je dingen wilt aanpakken’.

Meer weten over wat One Session Coaching voor jou kan betekenen bij verandering?

Neem contact op via het contactformulier
Of bel vrijblijvend: 035 – 73 70 369 of 06 – 55 38 42 00.

Share