Home » Thema’s » Zelfbeeld

Zelfbeeld

Mensen zijn bedoeld om te sprankelen. Als je daar andere beelden bij hebt dan komt dat omdat je niet het goede voorbeeld hebt gekregen of omdat je gewoon vindt dat dat niet kan. Je hebt er een mening over die je tegenhoudt of ervaringen opgedaan waardoor je het sprankelende gevoel dat je ooit had bent kwijtgeraakt.

Sprankelen kan overigens op heel verschillende manieren, rustig en ingetogen of heel uitgelaten. Mijn visie is dat wanneer mensen niet sprankelen, er een doffe laag of schil om je heen, waardoor de energie die in je zit wordt tegengehouden.
Soms is die laag zo dik dat er sprake is van een schil. En het is goed mogelijk dat je een half of een heel leven bezig bent om die schil eraf te pellen.

Als je een mens beschouwt als een bron van energie, wat ik altijd doe, dan kan je werken vanuit het principe dat er een kern is die soms opnieuw moet worden aangeraakt om te zorgen dat de vonk weer opspringt en het innerlijk vuur weer gaat gloeien. Als dat gebeurt dan springt de schil die er omheen zit er vanzelf af.

Helaas zijn er heel veel mensen die alleen de schil zien en maar verder gaan met afpellen. Daar kan je eindeloos mee doorgaan zonder dat je ooit echt bij jezelf uitkomt. Een mens is een energetisch wezen, net zoals alles in het universum energie is. “Er zit weer muziek in”, is een van de mooiste uitdrukkingen om aan te geven dat de energie weer terug is in je leven.

Een belangrijk deel van mijn werk is om het zelfbeeld dat mensen hebben en het beeld dat mensen hebben van de wereld fundamenteel te laten verschuiven. Dit is overigens geen rationeel proces. Als het alleen maar een cognitief proces zou zijn, dan was het allemaal veel makkelijker. Het zelfbeeld is namelijk gebaseerd op allerlei ervaringen waar veel ‘energie’ in zit. Wil je dat zelfbeeld veranderen, dan is daar ook een krachtige energie, een krachtige ervaring voor nodig. Het is deze ervaring die ik in mijn sessies creëer OF waar ik de weg voor vrij maak. Soms verwachten mensen dat ALLES zomaar in mijn sessies wordt opgelost. Dat is niet zo. Een belangrijk deel van het werk begint pas na de sessie. De kans op succes is echter vele malen groter omdat ik weet wat er aangeraakt moet worden. We pellen niet alleen af, maar raken ook de kern, waardoor je daarna wel moet veranderen. Met de nodige ondersteuning vanzelfsprekend, indien gewenst.

Meer weten over wat One Session Coaching voor jou kan betekenen?

Neem contact op via het contactformulier
Of bel vrijblijvend: 035 – 73 70 369 of 06 – 55 38 42 00.

Share