Home » HSP startpagina

Hoogsensitiviteit

Je bent als hoogsensitief persoon (HSP) anders dan anderen, dat voel je. Wellicht heb je de kracht van het hoogsensitief zijn al ervaren, maar heb je het gevoel dat het ook een flinke zoektocht is. Niemand heeft je ooit de gebruiksaanwijzing erbij gegeven.

Wat is hoogsensitiviteit?

Hoogsensitief zijn, is een verhoogde tot extreme gevoeligheid voor externe prikkels en indrukken. Je wordt ermee geboren. Mensen met deze eigenschap krijgen vaak te horen dat ze ‘zo gevoelig zijn’. Ze mijden lawaaiige omgevingen, situaties die niet harmonisch zijn en hebben veel tijd nodig om bij te komen van alle indrukken. Een HSP heeft de neiging om haar/zijn eigen gedrag en houding af te stemmen op anderen. Daarmee raken ze echter makkelijk zichzelf kwijt. Het risico om steeds weer opnieuw over de eigen grenzen heen te gaan is daardoor zeer aanwezig. Dit kan na verloop van tijd leiden tot behoorlijke overspanning of zelfs burnout. Echter, wanneer je als HSP leert om die grenzen te bewaken en dichtbij jezelf te blijven dan opent zich een nieuwe wereld. Dan blijkt jouw uitzonderlijke gevoeligheid een talent te zijn, waar je heel veel voldoening van kan hebben.

Ik geef de garantie dat ik absoluut de vinger op de goede plek leg en de deur openzet naar nieuwe mogelijkheden.

Na de sessie ga je aan de slag met de voor jou relevante stappen en handvatten.

Twijfel je nog en wil je echt weten of mijn aanpak en mijn persoonlijkheid bij jou passen, ga dan voor een gratis en vrijblijvende kennismakingssessie.

Alles over hoogsensitiviteit

Het HSP boek: ‘Follow Your Senses’ beschrijft tot in de diepste essentie wat jou nooit verteld is over hoogsensitiviteit. Het is in spreektaal geschreven met vele tips en handvatten. Voor meer informatie ga naar HSP boek Follow Your Senses.

Begeleiding in je hoogsensitief zijn

Jouw hoogsensitiviteit kan voelen als een beperking. Als je weet hoe je ermee om moet gaan, ga je de bijzondere mogelijkheden ervan ontdekken. In mijn rol als HSP coach heb ik ruim 2.000 mensen mogen begeleiden en helpen met thema’s zoals:

 • Meer verdieping in je leven, de rem eraf halen
 • Beter inzicht in jezelf en je mogelijkheden
 • Meer energie, plezier
 • Een sterker gevoel van richting
 • Meer op één lijn zitten met gevoel en verstand
 • Eruit halen wat er echt in zit
 • Niet meer in een kring ronddraaien
 • Van een kruispunt af komen
 • Afrekenen met terugkerende patronen
 • Duidelijkheid over de volgende stap
 • Zaken weer in de vingers krijgen

Over OneSessionCoaching.nl

In 2003 ben ik gestart met OneSessionCoaching.nl voor HSP’s. Als hoog sensitief persoon weet ik als geen ander waar je als HSP tegen aan kan lopen. De kracht van mijn coaching zit hem er onder meer in dat ik overal doorheen kijk zonder dat ik daar moeite voor hoef te doen. Het gaat vanzelf.

Ga naar HSP-coaching

Vrijblijvende kennismaking

Wil je een echte verandering in je leven? Met een coach die ieder facet van hoogsensitiviteit doorgrondt en jou als geen ander begrijpt? Vraag dan een vrijblijvende telefonische kennismaking aan.

Share