Home » HSP artikelen

HSP artikelen

Wat is eigenlijk hoogsensitiviteit?

Hoogsensitiviteit is een verhoogde tot extreme gevoeligheid voor externe prikkels en indrukken. Mensen die deze eigenschap hebben, krijgen vaak te horen dat ze ‘zo gevoelig zijn’.
Lees verder >

Waarom HSP een kwaliteit is

Als ik het heel kort zou omschrijven, dan is de grootste kwaliteit van hooggevoeligheid dat het een fijngevoelig instrument is waarmee je haarfijn kunt afstemmen op dat wat nodig is voor het herstellen van de harmonie in de wereld.
Lees verder >

HSP een ver weggestopt zaadje

Mannen hebben manifestatiekracht. Vrouwen hebben inspiratiekracht. Wat doe je als je weinig manifestatiekracht hebt? Dan ga je naar binnen, tenzij je angst hebt, dan ga je heel erg in je hoofd zitten.
Lees verder >

Je plek vinden als HSP

Je plek vinden in en met hooggevoeligheid is geen makkelijke opgave. Wat betekent hooggevoeligheid voor jou persoonlijk? Ik vraag dit omdat de manier waarop je kijkt naar je eigen hooggevoeligheid een enorme invloed heeft op je welzijn en ontplooiing.
Lees verder >

HSP en echt jezelf zijn

Zolang we, ook als HSP, geen ja zeggen tegen wie we nu zijn, in al onze positieve èn negatieve aspecten, is het niet mogelijk om te veranderen. Moet ik mijn karakter dan veranderen?, hoor ik vaak in persoonlijke gesprekken.
Lees verder >

HSP boek: ‘Follow Your Senses’

  • Het boek voor de hoogsensitieve mens
  • Boordevol praktische handvatten
  • Een echte HSP gids
  • 5e druk, 4.000 exemplaren verkocht

Meer informatie

Share