Home » HSP-boek » Testimonials

Testimonials over het HSP boek ‘Follow Your Senses’

Beste Felix,

Wat heb je een een geweldig goed boek geschreven over Hoog gevoeligheid.

Voor velen een enorme eye opener.
Wat een passie en kracht om dit tot een bundel te vormen. Ik weet zekers het beste boek wat ik ooit gelezen heb over hoog gevoeligheid. Met name de handreikingen in je boek zijn zeer sterk en overtuigend.

Bedankt voor dit waardevolle geschenk!

Antoin van Stigt

Follow-your-senses


Beste heer Brabander,

Ik wil u feliciteren!

Eind april heb ik uw boek ‘Follow your senses’ ontvangen per post. Ik moet zeggen dat ik het een heel mooi boek vind, de harde kaft, lettertype, papier (het ruikt zelfs lekker!). Het maakt het heel aangenaam om het boek vast te houden en te lezen.

Ik was 2 weken in verlof toen ik het boek kreeg en heb het werkelijk helemaal in 1 keer uitgelezen. Eerlijk gezegd, ik ben er een hele tijd niet goed van geweest… Mijn leven was mijn leven niet meer! Ik zag opeens alles duidelijk, flarden van situaties van het verleden kwamen naar boven. Een pak viel van me af maar aan de andere kant had ik iets van hoe moet ik nu verder? Geloof het of niet, ik heb ook een administratieve job en ja, het slorpt me volledig op. Of ik creatief ben, neen, daar kom ik niet aan toe.

Iedere dag sla ik je boek open, ook al is het maar voor even en lees ik een fragment. Ik put er kracht uit en je tips probeer ik op te volgen. Natuurlijk de ene dag gaat dat beter dan de ander maar ik voel me niet meer alleen. De gedachte dat ik een “rare” ben en me er nog eens schuldig over voel ook trekt meer en meer weg.

Vriendelijke groeten,

Sabrine H.


Beste Felix,

Ik heb jouw boek in een adem uitgelezen. Wat een fantastisch boek! Een feest van herkenning! Dit boek stijgt ver uit boven alle andere boeken die over hoogsensitiviteit gaan. Tot in de kleinste finesses geef jij inzicht in de leefwereld van hoogsensitieven, waardoor veel dingen op z’n plek vallen. Het boek is vanuit een positieve en warme intentie geschreven. Het boek nodigt uit om meerdere keren gelezen te worden, waardoor je steeds weer nieuwe dingen over jezelf ontdekt. Bovenal biedt het boek veel positieve aanknopingspunten voor de toekomst, zodat je eindelijk gaat ontdekken wat je werkelijk wilt in je leven en wat jou werkelijk gelukkig maakt.

Ingrid


Beste Felix

Ik heb nu het grootste deel van je boek gelezen. Niet alleen zijn een aantal dingen zeer herkenbaar waar ik me nu nog bewuster van ben, maar er zijn ook nieuwe dingen of dingen die ik nu ineens herken of kan benoemen. Ik heb enkele boeken over HSP, maar bleef bij het lezen altijd ergens halverwege steken omdat het vaag werd en ik het niet meer kon plaatsen. Jouw boek is in mijn ogen echt het eerste boek dat echt goed is over dit onderwerp. Duidelijk, praktisch en leesbaar en een zeer goede handreiking voor HSP’s. Je mag hier met recht trots op zijn Felix!

Jan Gröneveld


Hallo Felix,

Ik heb het boek gisteren goed ontvangen.

Nu pas begrijp ik waarom ik me in de boeken van Elaine Aaron niet herkende als HSP. Ik was meestal HSS. Gisteren heb ik in een ruk gelezen tot blz 70. Vandaag ben ik rustig opnieuw begonnen, neem meer mijn tijd, schrijf mijn mijmeringen op, laat het meer binnenkomen.
De supervisie en leertherapie van mijn opleiding contextuele therapie hebben voor mij veel voorbereidend werk gedaan. Echter vandaag kan ik pas zeggen dat ik ben thuisgekomen bij mezelf. Nu pas begrijp ik mijn anders zijn. En ik ben er blij mee. Ik ben er zelfs fier op. En nu kan ik er ook wat mee. Het is allemaal zo herkenbaar.

Mijn supervisor gaf me een wens mee de laatste les: ‘mijn volheid laten landen’. Toen begreep ik het niet, nu des te meer.

Mijn leertherapeute, die volgend jaar ook mijn persoonlijk supervisor zal worden, heeft me jouw boek aangeraden. Perfect!

Felix, bedankt,
Veerle


Beste Felix,

Heel erg bedankt voor het boek “Follow Your Senses”.., een geschenk uit de Hemel !!!
50 jaar heb ik er op gewacht dat iemand de moed en het inzicht heeft om een begrijpelijke “handleiding voor HSP’s” op papier te zetten. Hier kán ik iets mee. Het boek is een bron van herkenning en inspiratie, daar ben ik je héél erg dankbaar voor.
Het voelt na één keer lezen al zo goed, dat “de Flow” bij mij (opnieuw) is begonnen…

Na een tweede keer lezen besef je eigenlijk pas welke impact het boek heeft. Er staat een ongelooflijke hoeveelheid informatie in en iedere zin is raak! Voor mij is het goud waard.
Het boek verdient alle aandacht van HSP’s , omdat het uitnodigt die sprong in de diepte te wagen. Want.., gelukkig is er nu jouw boek binnen handbereik als reddingsboei. Het boek is zó vertrouwd en met liefde geschreven dat je nu niet meer bang hoeft te zijn om te verdrinken in de hoge golven van het aardse bestaan. Het geeft houvast en werkt bij mij in elk geval zeer inspirerend.
Met de tools die worden aangereikt in het boek krijg ik als HSP een veel beter inzicht in m’n eigen handelen , maar ook het vertrouwen dat creativiteit de “rode draad” is in het leven van een HSP.

Paul H.


Beste Felix,

Ik ben in jouw boek op bladzijde 26 en jij hebt het continue over MIJ, alsof het puur persoonlijk geschreven is! Een prachtig cadeau voor mezelf! Ik ben onthutst, ontroert en flink wakker geschud in de enorme herkenbaarheid van wat jij beschrijft. Mijn God, wat een ‘wegwijzer’! Ik ben eerlijk als ik je zeg dat ik het óók een plaats moet geven, zo ‘confronterend’ als het is. Maar wat overheerst is een gevoel van dankbaarheid, dat het door zoveel mensen, via jou, ‘vertaald’ is voor mij. 50 jaar ‘zoeken’ (vaak in wanhoop), kan ik nú duiden en er vanaf heden, stapje voor stapje én gericht, anders mee omgaan. Als ik je boek uit heb én het toepas, wat ik ABSOLUUT ga doen, laat ik nog een keer van me horen, oké!?

Met hartegroet,

John H.

Follow-your-senses


Beste Felix,

Een goede & witte zondagmorgen (14-02-10),

Geweldig wat een verhelderend boek!!!!
Ik heb vrijdag het boek gekocht en heb het met tranen van herkenning gelezen.
Wat een inspirerend boek.

Ik zit al meer dan een jaar met een burn-out, heb je vorig jaar omstreeks deze tijd nog gebeld. Het enige wat mij weerhield waren de kosten voor de sessie.
En toevallig kwam ik je boek tegen in de Happinez, die mijn man voor me had gekocht toen ik in het ziekenhuis lag met een longontsteking.
Toeval bestaat niet.
Je slaat de spijker op mijn kop!!!
Ik mis mijn creativiteit & een plekje van rust in huis.
Ik hoop dat ik met dit boek de inspiratie kan vinden om mijn leven op te ruimen en te beginnen aan mezelf.
Het zal een beste kluif worden met 2 kleine kinderen, waarvan de oudste van 5 ook HSP is. Maar je boek heeft me enorm geïnspireerd.

Dank voor je geweldige uiteenzetting op papier, dat is zeker je kracht als HSP-er om dit zo te kunnen verwoorden.
Ik heb er geen woorden voor 😉

Ik hoop dat je nog veel HSP’s kunt helpen in het vinden van bevestiging en daarmee ook handvatten om het leven te gaan leiden als een echte HSP!!!

Veel liefs voor de toekomst
Ingeborg


Beste heer Brabander,

Ik kreeg uw mailadres door van Lia Hesemans met de vraag of ik mijn enthousiaste reactie over uw boek ‘Follow Your Senses’ ook direct aan u wilde sturen. Uw boek is voor mij een geschenk uit de hemel. Op het juiste moment kwam het mailtje via Lia Hesemans bij mij binnen.

(Ik was net die ochtend naar de dokter gegaan – wat uniek is omdat ik normaal de dingen zelf wel oplos – om mijn probleem bij hem neer te leggen. Ik had het gevoel dat ik er alles aan heb gedaan om mezelf op de rit te krijgen door trainingen, coaching en zelfonderzoek, maar ik weer in dezelfde cirkel terecht kwam. Ik had er genoeg van om het steeds bij mezelf neer te leggen, om mezelf te verbeteren. Ik had ook aan de dokter aangegeven dat ik niet wilde praten – geen psycholoog, omdat ik dat al genoeg had gedaan.)

Toen ik op uw website een en ander had gelezen, heb ik gelijk het boek besteld en ik herken letterlijk alles. Ik ben zo blij met deze erkenning voor mezelf en hiermee heb ik de kracht om mijn eigen bedrijf verder te starten. Om creatieve dingen te gaan doen en terug te komen bij mezelf. Ik heb nog wel een weg te gaan, maar uw boek wordt mijn bijbel om mij op het goede pad te zetten en te houden.

Een hele stevige knuffel (want ik zou u wel kunnen zoenen zo blij ben ik),

Sietske


Beste Felix,

Graag schrijf ik een review voor dit fantastische boek. Het leert je dat je je pluspunten en minpunten moeten leren onderkennen als HSP. En dat het belangrijk is dat je veel vrijheid nodig hebt om te herstellen van alle prikkels om je heen. Ook wordt aandacht besteed aan het belang van de natuur. Het is ook belangrijk voor een HSP om zijn/haar “creativiteit” te leren kennen, ook al denk je dat je dat niet hebt. Het is de weg naar vollediger functioneren. Het is veel beter het boek ZELF te lezen. Dan begrijp je wat Felix bedoeld. Voor mij is het een naslagwerk geworden, om weer te herlezen als ik alles dreig te vergeten. Ik vond het fijn om te lezen en heb er veel van geleerd.

N.F.Overeem


Beste Felix,

Nadat ik uit de ontkenning was van HSP zijn en een boek wilde lezen, heb ik dit boek gekozen! Vooral om m’n HSP zijn verder toe te laten en inzichten te verkrijgen. Een bijzonder goeie keuze… weken lang heb ik het boek overal mee naar toe genomen. Het was de herkenning en erkenning op vele lagen die me enorm hielp. Wat ik het meest fijne vond om te doen was kleine stukjes lezen en deze direct te doorvoelen en mijn eigen aantekeningen erbij maken. Het is mijn basis geweest voor grote keerpunten in m’n leven! Een pareltje dus!

Gilia


Beste Felix,

Vanaf het moment dat ik het boek openende bleef ik geboeid tot de laatste letter, ik ben dan ook in eerste instantie volledig het boek doorgereisd als een reiziger. En ja hoor: er was volop voeding, genoeg stopplaatsen om stil te blijven staan, zoveel herkenning, eindelijk erkenning, motivatie, stralend enthousiasme en eigenlijk viel ik van de ene verbazing in de andere. Het was kristalklaar en loepzuiver voor mij dat er in deze wereld als Hooggevoelig persoon toch plek komt méér en méér, indien je deze zelf durft voluit in te vullen met je unieke aanwezigheid. Waar je de kunst ontplooit om jezelf volop te ondersteunen, te omarmen, en voldoende te voeden. Jezelf volledig te ontsluieren en ontvouwen voor het gehele spectrum van je eigen schatkist. Deze aangeboren zijns-toestand is een voorbeeld van de prachtige dans tussen angst en verlangen. Maar ikzelf ga er toch weer steeds opnieuw vanuit dat de zielewens en jijzelf tegelijk geboren zijn om elkaar in dit leven te ontmoeten: heel-emaal !

Erika Pellis


Beste Felix,

Dit boek geeft ook voor niet hsp’ers een duidelijk beeld wat hoogsensitief zijn eigenlijk inhoud. Zo is de band met mijn ouders na een breuk (veroorzaakt door een psycholoog zonder kennis van hsp) door het lezen van dit boek hersteld en hechter geworden. Voor niet hsp’s en hsp’s dus echt een aanrader.

Jacqueline


Beste Felix,

Het boek is voor mij als zuivere hsper van grote waarde omdat zaken die ik gaande mijn leven heb ontdekt bevestigd worden waardoor ik sterker sta. Nieuwe informatie en inzichten bieden mij hulp om te leren mijn gevoeligheid te omarmen en vandaar uit te werken om mijn leven in te richten op een meer zuivere manier, met relaties die mij energie geven. Ik heb al lang geleden gekozen voor een leven waarbij mijn emoties de grootste waarde zijn maar ik heb wel hulp en inzicht nodig voor mijn bijzondere eigenschap en dit boek biedt me dit op een heldere en diepgaande manier. Voor mij is de inhoud dus van grote waarde.

Janet

 


Terug naar het HSP boek

Share