Home » Thema’s » Overspannen

Overspannen

Overspannen zijn is een leerproces. Het laat je zien dat je opnieuw moet gaan nadenken over jezelf. Je bent niet effectief, je houdt je met de verkeerde dingen bezig of je doet de dingen op de verkeerde manier. Ga je hier te lang mee door dan ligt een burnout op de loer. Echter, voor een burnout moet je toch wel een flinke wissel op jezelf trekken. Daar liggen doorgaans diepere motivaties aan ten grondslag.

Overspannenheid of overwerkt zijn

Overspannenheid is een uitnodiging om eens goed naar jezelf te kijken. Neem je teveel verantwoordelijkheid? Probeer je kostte wat het kost chaos te voorkomen? Of maak je jezelf wijs dat je iets perse moet? Als je voelt dat je onder druk staat, neem dan de tijd om te bepalen wat er gebeurt wanneer je achterover gaat hangen. Wat gaat er dan verkeerd? Welke partijen zijn daarbij betrokken? Kan er over gepraat worden? Laat eens alles uit je handen vallen. Wees het noodlot een stap voor. Ga je door op de oude weg dan zal je merken dat de omstandigheden jou het werk uit je handen slaan. Je verliest vanzelf zoveel grip dat je wel moet loslaten.

Evenwicht en balans terugvinden

Evenwicht bewaren terwijl je onder druk staat doe je het beste door achterover te hangen en te kijken waar je grijze cellen dan mee op de proppen komen: laat je verrassen!

Meer weten over wat One Session Coaching voor jou kan betekenen bij overspannenheid?

Neem contact op via het contactformulier
Of bel vrijblijvend: 035 – 73 70 369 of 06 – 55 38 42 00.

Share