Home » Thema’s » Kruispunt van wegen

Kruispunt van wegen

Het gevoel dat je op een kruispunt van wegen staat lijkt in eerste instantie te gaan over de vraag “waar wil ik heen?” Echter in de praktijk blijkt soms dat er diepere vragen onder zitten, zoals: wat wil ik, wat kan ik en soms zelfs wie ben ik? Of: waar ben ik nu al die jaren mee bezig geweest?

En soms ben je gewoon ergens klaar mee. Je bent toe aan een volgende stap in je leven. Je ziet jezelf niet nog eens vijf of tien of twintig jaar doorgaan met wat je deed.

Of het wordt je steeds duidelijker dat er meer in je zit dan er tot nu toe uit kwam en dat je nieuwsgierig bent naar wat dat dan is.

Alles tegelijk

Op een kruispunt van wegen komen veel dingen samen. Het gaat doorgaans niet over slechts 1 ding. Meestal zijn verschillende facetten van je leven erbij betrokken.

En soms lijkt het alsof het universum alle veranderingen voor je heeft opgespaard en komt alles ineens. De ene dag was alles nog normaal, een schitterende blauwe lucht en een dag later pakken de donkere wolken zich samen.

Hoe licht of hoe zwaar een kruispunt ook aanvoelt, het kan je flink onzeker maken en je doen twijfelen over jezelf. Vandaar dat het belangrijk is om tijd te nemen voor jezelf en een gesprekspartner te zoeken waarmee je een aantal zaken tegen het licht kan houden. Iemand die niet alles voor je gaat bepalen of je aan het handje neemt, maar die je laat zien wat de diepere motivaties zijn achter de dingen die je doet en hebt gedaan. Zo krijg je zicht op de zaken waar je echt klaar mee bent en de dingen die je over het hoofd hebt gezien. Als je iets niet wil dan is het dat je leven gestuurd wordt door onbewuste factoren die uiteindelijk bakken met energie kosten. Als het goed is dan wil je weer in een nieuwe stroom terecht komen. Het enige wat je moet doen om daar weer te komen is grondig stilstaan bij alles wat je hebt gedaan.

En .. misschien gebruik maken van een spiegel die je laat zien wat er in jezelf veranderd is en wat dat dan betekent voor de volgende stap die je gaat zetten.

Meer weten over wat One Session Coaching voor jou kan betekenen?

Neem contact op via het contactformulier
Of bel vrijblijvend: 035 – 73 70 369 of 06 – 55 38 42 00.

HSP informatie

Share